Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Στέλλα Κυριακίδου

Σειρά συναντήσεων και επαφών με πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες στο Νταβός θα έχει η Ευρωπαία Επίτροπος κα Στέλλα Κυριακίδου κατόπιν πρόσκλησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η Επίτροπος θα έχει την ευκαιρία να προβάλει την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της Πανδημίας του COVID19 και περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την Φαρμακευτική Μεταρρύθμιση, το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για τον Καρκίνο, την ψηφιοποίηση της Υγείας κ.α.

Παράλληλα η Ευρωπαία Επίτροπος θα απευθύνει δύο ομιλίες στο Συνέδριο. Η πρώτη στα πλαίσια της θεματικής ενότητας “Bad Bugs, No Drugs: Facing a World without Antibiotics” (Μικρόβια χωρίς φάρμακα- Αντιμέτωποι με ένα κόσμο χωρίς Αντιβιοτικά). Η μικροβιακή αντοχή είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Η παγκόσμια οικονομία χάνει σύμφωνα με τους υπολογισμούς που δημοσιεύει το Φόρουμ, 36,9 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως ως αποτέλεσμα των ανθεκτικών μικροβίων. Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν οι τρόποι με τους οποίους θα ενσωματωθούν και παράλληλα θα επιταχυνθούν οι δράσεις σε επίπεδο της παγκόσμιας Οικονομίας στα επείγοντα ζητήματα ασφάλειας της υγείας.

Η δεύτερη ομιλία της Επιτρόπου θα είναι στα πλαίσια της θεματικής ενότητας Fixing Healthcare, Digitally. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας υπόσχονται να επιφέρουν επανάσταση στην πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ενδυναμώνοντας τους γιατρούς, ανιχνεύοντας ασθένειες και δρομολογώντας ανακαλύψεις φαρμάκων. Η φετινή 54η Ετήσια Συνάντηση του Νταβός διεξάγεται μεταξύ 15-19 Ιανουαρίου 2024 και φέρει τον τίτλο “Ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης". Έχει ως στόχο να επικεντρωθεί στις θεμελιώδεις αρχές που αφορούν την εμπιστοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας, της συνέπειας και της αξιοπιστίας.

Η Ετήσια Συνάντηση, η οποία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος την ερχόμενη βδομάδα, αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 100 κυβερνήσεις, οι οποίες εκπροσωπούνται στο ανώτατο επίπεδο ηγεσίας, διεθνείς οργανισμούς, ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών, εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους της νεολαίας, επιχειρηματίες και ειδησεογραφικά πρακτορεία.