Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θ65ρ

Το τσουχτερό κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες φέρνουν ξανά στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν μόνιμα στις ορεινές περιοχές. Από την αυξημένη ανάγκη για πετρέλαιο θέρμανσης, μέχρι την ανάγκη για να κατοικηθούν αυτές οι ξεκομμένες από το κέντρο περιοχές για να γεμίσουν και πάλι ζωή.

Πολίτες δήλωσαν στον ΑΝΤ1:

«Δυστυχώς τα σχέδια που εξαγγέλλει η κυβέρνηση είναι μόνο για εξαγγελία».

«Είναι σταγόνα στον ωκεανό μια κατοικία με 4 άτομα εδώ στον Αμίαντο θέλει πάνω από 3 χιλιάδες»

«Τώρα αυτή η επιδότηση που θα δώσουν τι θα καλύψει; Μηδαμινά. 300,400, ατε και 500»

«Για αυτό σας λέω και άλλα σχέδια που εξάγγειλαν και για να κτίσουμε είναι πολλά δύσκολο να τα πιάσουν οι κάτοικοι»

Με τον συγχωριανό του να συμφωνεί και να προσθέτει ότι ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα της αστυφιλίας.

Στο καφενείο του χωριού νωρίς του απόγευμα του Σαββάτου, το παρόν τους έδωσαν λιγότερο από δέκα άτομα. Ανάμεσα τους ένα αγόρι περίπου δέκα χρονών παίζει επιτραπέζιο με τη μητέρα του, η οποία μας λέει ότι για αυτούς το κρύο είναι ταλαιπωρία.

Το κρύο είναι δυνατό. Μερικές φορές οι σωλήνες παγώνουν. Δεν έχουμε νερό. Και για να ζεσταθούμε πρέπει να έχουμε συνεχώς αναμένες τις σόμπες.

 Μετρημένες στα δάκτυλα των χεριών  είναι οι οικογένειες που μένουν στον Αμίαντο σημειώνει ένας ακόμη κάτοικος του χωριού.

«Για να έρθει κόσμος πρέπει η πολιτική των κυβερνώντων να αλλάξει όχι μόνο στα λόγια να προωθήσουν την ύπαιθρο», δήλωσε πολίτης στον ΑΝΤ1.

Όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο καφενείο, συμφώνησαν με τα λεγόμενα του συγχωριανού τους εκφράζοντας την επιθυμία να δουν το χωριό τους να αυξάνεται σε πληθυσμό και να αποκτά και πάλι ζωή. Ίσως έτσι, σημειώνουν να επιστρέψουμε ξανά και στην αγροτική ενασχόληση.