Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χειροβομβίδα

Πολύ στενά παρακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες το τελευταίο χτύπημα το βράδυ της Κυριακής στην Έγκωμη με χειροβομβίδα αλλά κα την ελεγχόμενη παράδοση οπλισμού και χειροβομβίδας που είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρχές ήδη από σήμερα, άρχισαν και θα συνεχίσουν και τα επόμενα 24ώρα, έρευνες σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, για να διαπιστωθεί εάν η χειροβομβίδα της Κυριακής είχε κλαπεί από αποθήκες με πυρομαχικά, και αν ναι, κατά πόσο έχουν κλαπεί και άλλες χειροβομβίδες.

Ειδικά για το κτύπημα στην Έγκωμη, αστυνομική πηγή έλεγε στον ΑΝΤ1 πως τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι τα πρόσωπα που επέβαιναν στο όχημα σκούρου χρώματος και έριξαν την χειροβομβίδα δύο τουλάχιστον 24ώρα προτού αυτή εντοπιστεί, έκαναν λάθη, αφήνοντας πίσω αποτυπώματα, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και στην ταυτότητα τους.

Η χειροβομβίδα για άγνωστο λόγο δεν εξερράγη και εντοπίστηκε από πολίτη κάτω από όχημα στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.

Στις αρχές υπάρχει έντονος πονοκέφαλος για την ευκολία με την οποία δρουν αλλά και εξασφαλίζουν τέτοιο οπλισμό πρόσωπα της νύχτας.

Και αυτό γιατί το κτύπημα της Κυριακής έγινε στις οκτώ το βράδυ σε μια περιοχή με αρκετή κινητικότητα και με αρκετά κτήρια όπου περιπολούν οι αρχές ασφαλείας, γεγονός που δείχνει πως κάποιοι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα.

Πάντως αρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα δεν αποκλείεται όπως μαθαίνουμε να ανηφορίσουν προς το αρχηγείο αστυνομίας τις επόμενες μέρες, για σύσκεψη, όπου και δεν αποκλείεται να τεθούν συγκεκριμένα μέτρα, σε μία προσπάθεια να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, το οποίο φαίνεται να έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα σε παγκύπρια βάση.