Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 32 ετών, για διευκόλυνση των εξετάσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ και της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου διενήργησαν χθες Κυριακή, βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στην οικία του 32χρονου, που βρίσκεται σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, που διοικητικά υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.  

Κατά την έρευνα, προστίθεται, η οποία έγινε στην παρουσία του 32χρονου, «εντός της οικίας εντοπίστηκε ένα πιστόλι μαζί με τη γεμιστήρα του, 11 κάλυκες πυροβόλου όπλου, ένα αβολίδωτο φυσίγγιο, καθώς επίσης και ποσότητα κάνναβης».

Όλα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ενώ ο 32χρονος συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκε υπό κράτηση.

Σήμερα το πρωί ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

Εναντίον του 32χρονου διερευνώνται τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυρομαχικών, κατοχής εκρηκτικών υλών, κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και κατοχής σκευών προσαρμοσμένων για λήψη ναρκωτικών.

Το ΤΑΕ και η ΥΚΑΝ Αμμοχώστου συνεχίζουν τις εξετάσεις.