Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια

Στο καθήκον, μακριά από τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα βρήκε και αυτή η Πρωτοχρονιά τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή. 

Για τους αφανείς ήρωες, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, η πρώτη του χρόνου αποτελεί μία ακόμη συνηθισμένη ημέρα κατά την οποία καλούνται να δηλώσουν παρόν στην εργασία τους υπερασπιζόμενοι βασικά τη ζωή και αγαθά, όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών και η υγεία.   

«Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο από την Πυροσβεστική υπηρεσία εδώ στο καθήκον 24 ώρες το 24ωρο στην υπηρεσία του πολίτη» δήλωσε ο πυρονόμος Στέλιος Σολωμού. 

«Αρκετά δύσκολο γιατί αφήνεις πίσω σου ολόκληρη οικογένεια, σύζυγο, παιδιά εγγόνια να σε περιμένουν και δεν ξέρεις τι ώρα θα πας στο σπίτι μετά» ανέφερε η Προϊστάμενη ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Νίκη Λοΐζου. 

«Είμαστε συνηθισμένοι όμως και είμαστε εδώ με χαρά για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που μας χρειάζεται», δήλωσε η Δρ Χρύσα Κωνσταντινίδου, Ιατρός του ΤΑΕΠ του ΓΝ Λευκωσίας. 

«Το να εργαζόμαστε τις ημέρες των εορτών είναι πολύ δύσκολο γιατί βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειές μας», ανέφερε η Αστυφύλακας Ελιάνα Ιωάννα Δημοσθένους. 

Περιπολίες στους δρόμους με στόχο την προστασία των πολιτών και την αποτροπή ατυχημάτων, περιελάμβανε η σημερινή βάρδια για τα μέλη της τροχαίας αρχηγείου.   

«Παρόλη την ψεσινή κούραση έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε δυσκολίας στον αυτοκινητόδρομο αφού οι οδηγοί προφανώς θα είχαν πιει το περασμένο βράδυ» δήλωσε η Αστυφύλακας Μαρία Πυρωγιάτη. 

«Δύσκολη μέρα, δυστυχώς είχαμε και το τετραπλό θανατηφόρο που είχαμε στη Λεμεσό αλλά το καθήκον μας καλεί και είμαστε εδώ αφήνοντας της οικογένειές μας μόνες στο σπίτι αλλά είμαστε πάντα εδώ για τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο Αστυφύλακας Χριστόδουλος Χριστοδούλου. 

Με την ευχή το 2024 να φέρει υγεία στον κόσμο προσήλθε στην εργασία του και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και της υπηρεσίας ασθενοφόρων. 

«Είμαστε στην πρώτη γραμμή, είμαστε υγειονομικοί κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους να είναι ασφαλείς εκεί έξω και να προσέχουνε» ανέφερε ο Ρεϊς Τσοτα, διασώστης. 

«Τα περιστατικά μας μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενα, εκτός από κάποια περιστατικά με οξεία μέθη» δήλωσε η κ. Λοΐζου. 

«Να εφιστήσουμε την προσοχή λίγο να προσέχουμε στις συναθροίσεις μας, έχει αρκετό covid, δεν είναι τόσο σοβαρό όσο παλαιότερα αλλά οι ευπαθείς μας πάντα πρέπει να χρήζουν της προσοχής μας» δήλωσε η κ. Κωνσταντινίδου. 

Σε δύο σοβαρά περιστατικά στη Λευκωσία ανταποκρίθηκαν χθες το βράδυ τα μέλη του πυροσβεστικού σταθμού Ακροπόλεως. Σε μια πυρκαγιά και σε ένα τροχαίο. 

«Το πρωί πριν αναλάβει η βάρδια μας είχαμε μια περίπτωση απεγκλωβισμού στην Αλάμπρα. Δύο νεαρές κοπέλες ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό», ανέφερε ο κ. Σολωμού. 

Ευχή όλων των εργαζομένων το 2024 να φέρει ειρήνη, χαρά υγεία και αγάπη στις καρδιές όλου του κόσμου.