Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κυπριακό.

Σε διπλωματική εγρήγορση βρίσκεται η Λευκωσία, ενόψει της επικείμενης συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις δύο εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα που αφορούν την αποστολή των Καλών του Υπηρεσιών στο Κυπριακό και την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης για άλλους δώδεκα μήνες.

Οι προσπάθειες μεταξύ άλλων επικεντρώνονται και στην συμπερίληψη ξεκάθαρων αναφορών για τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η κατοχική πλευρά στη νεκρή ζώνη σε Πύλα και Άγιο Δομέτιο και να αποφευχθεί όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν η εξίσωση ευθυνών για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος,

Τα προσχέδια των εκθέσεων αναμένεται να κυκλοφορήσουν το πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου.

Τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη αναμένεται να βρεθούν η Μαρία Άνγκελα Χόλγκιν Κουεγιάρ για να λάβει ενημέρωση από το γενικό γραμματέα για το πλαίσιο της αποστολής της και να ανακοινωθεί επίσημα ο διορισμός της ως απεσταλμένης για το Κυπριακό, καθώς επίσης και ο Κόλιν Στιούαρτ με σκοπό να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί.

Στον αντίποδα ο Ερσίν Τατάρ δεν χάνει ευκαιρία να κάνει επίδειξη της αδιαλλαξίας του.

Μιλώντας χθες βράδυ σε δείπνο που παρέθεσε σε ξενοδοχείο της κατεχόμενης Λευκωσίας σε Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για να γίνει αποδεκτή η αποσχιστική οντότητα των κατεχομένων ως ισότιμο μέλος σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών.

Ερσίν Τατάρ

«Ο αγώνας μας είναι για την επιβίωση των Τουρκοκυπρίων. Η "κυριαρχική ισότητα" είναι απαραίτητη για το ζήτημα της ασφάλειας στη Μεσόγειο και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή».

Ενώ μετά την επεισοδιακή αναβολή στη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα για το τουρκικό σούπερ καπ μεταξύ των ομάδων της Γαλατάσαράι και της Φενέρμπαχτσέ που θα φιλοξενείτο χθες στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο λεγόμενος δήμαρχος της «Βόρειας» Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί, κάλεσε τις δυο ομάδες να αγωνιστούν στο στάδιο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Μεχμέτ Χαρμαντζί

«Το γήπεδο Ατατούρκ Λευκωσίας σας περιμένει, θέλουμε και οι δύο ομάδες να παίξουν αυτόν τον αγώνα στη Λευκωσία. Ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο…»

Ως γνωστό ο αγώνας αναβλήθηκε όταν οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απαγόρευσαν στις δυο ομάδες να φέρουν σύμβολα με τον Κεμάλ Ατατούρκ.