Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε ρυθμούς παραμονής Πρωτοχρονιάς εισέρχεται η υφήλιος, με τις προετοιμασίες για τις φαντασμαγορικές εορταστικές εκδηλώσεις υποδοχής του νέου έτους να είναι πυρετώδεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι αριθμοί 2, 0, 2,4 που θα φωτίσουν τον ουρανό της Νέας Υόρκης στις 12 το βράδυ Κυριακής, μόλις πέσει η διάσημη κρυστάλλινη μπάλα έφτασαν στην Times Square.

«Η μπάλα είναι έτοιμη. Έχουμε και τους αριθμούς. Όλα έτοιμα», δήλωσε ο Tom Harris, Πρόεδρος της Συμμαχίας Times Square.

Οι τέσσερις αριθμοί του 2024, αποτελούνται από εκατοντάδες λαμπτήρες LED, και έφτασαν στη Νέα Υόρκη μετά από ένα μακρύ ταξίδι από το Λος Άντζελες, που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρικό όχημα.   

Η λαμπερή πρωτοχρονιάτικη μπάλα με διάμετρο άνω των 3,5 μέτρων, θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο και ζυγίζει σχεδόν έξι τόνους. Τη διακοσμούν πέραν των δυόμισι χιλιάδων κρυστάλλινων πάνελ και συνοδεύεται από ένα παπιγιόν το οποίο έχει επιλεγεί ώστε να θυμίζει την εποχή που η Times Square ήταν γνωστή με την ονομασία «The Bowtie»

«Αν κοιτάξετε προσεκτικά, τα κρυστάλλινα τρίγωνα έχουν διαφορετικά μοτίβα πάνω τους. "Το δώρο της γαλήνης." "Το δώρο της αρμονίας". "Το δώρο της αγάπης"», ανέφερε ο Jeffrey Straus, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται to βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου από την πρώτη φορά που οι γιορτινοί χτύποι της διάσημης καμπάνας του Big Ben μεταδόθηκαν ραδιοφωνικά στο βρετανικό κοινό σηματοδοτώντας την έλευση του νέου έτους.

Τη διάσημη εορταστική εκδήλωση επίδειξης πυροτεχνημάτων στην περιοχή Westminster στο κεντρικό Λονδίνο αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα από τα μαγικά χαρτάκια που τους εξασφαλίζει μία θέση δίπλα από το εμβληματικό London Eye.

«Είναι το απόλυτο μέρος διασκέδασης την Παραμονή Πρωτοχρονιάς», ανέφερε η Tracy Halliwell, Διευθύντρια Τουρισμού του Λονδίνου.

Την ίδια ώρα για την καλύτερη και μεγαλύτερη επίδειξη πυροτεχνημάτων ετοιμάζονται στην μακρινή Αυστραλία.

«Είχαμε όντως επανέλθει κάπως από τον CoViD πέρσι, αλλά φέτος νιώθουμε ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν να βγουν έξω και να απολαύσουν τη βραδιά», δήλωσε ο Υπεύθυνος Εκδηλώσεων του Σίδνεϊ Stephen Gilby.

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 2024 και ολόκληρη η Ευρώπη.

Τα μέτρα ασφαλείας στις πλείστες χώρες είναι αυξημένα αφού οι αρχές βρίσκονται πλήρη επιφυλακή υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων μετά και το αιματοκύλισμα στην Πράγα.