Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητ

Ατελειωτος είναι ο γολγοθάς της 17 χρόνης Κύπριας που έχασε τον πατέρα της σε φοβερό τροχαίο δυστύχημα στη Βρετανία. Εκτός από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρέθηκε αντικρίζοντας τον χαμό του πατέρα της σε τροχαίο θα πρέπει τώρα να υποστεί την επώδυνη διαδικασία επαναπατρισμού της σορού στην Κύπρο.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία για το δυστύχημα δεν είναι σίγουρο ποτέ θα μπορέσει να γίνει ο επαναπατρισμός της σορού ενώ θα χρειαστεί να διενεργηθεί νεκροψία επι της σορού του άτυχου 62χρονου πατέρα, Χαράλαμπου Νικολάου. Η οικογένεια του θύματος έχει έρθει σε επικοινωνία με τις κυπριακές διπλωματικές αρχές στη Βρετανία ώστε να διευθετηθεί ο επαναπατρισμός της σορού.

Ο 27χρονος που προκάλεσε το δυστύχημα θα παρουσιαστεί ξανά ενωπιον του δικαστηρίου του Στόουκ στα τέλη Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 24 Δεκεμβρίου στις 11:00 το βράδυ στην περιοχή Στοουκ-Ον-Τρέντ. Ο Χαράλαμπος Νικολάου είχε μεταβεί στη Βρετανία μαζί με την 17χρονη κόρη του για να περάσουν τα Χριστούγεννα με κύπριους συγγενείς που διαμένουν στη Βρετανία αλλά και για να ψάξουν σπίτι και πανεπιστήμιο για την 17χρονη.

Το τραγικό τροχαίο συνέβη ενώ ο Χαράλαμπου Νικολάου μαζί με την κόρη του προσπαθούσαν να εισέλθουν στο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν και το συγγενικό τους ζευγάρι. Διερχόμενο όχημα που κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα προσέκρουσε με σφοδρότητα στο όχημα του Νικολάου με αποτέλεσμα αυτό να πάρει φωτιά.

Ο 62χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ενώ λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο. Οι δυο συγγενείς του που βρίσκονταν μέσα στο όχημα τραυματίστηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομική διεύθυνση του Staffordshire, οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Από την φοβερή σύγκρουση προκλήθηκε φωτιά και στο σημείο έσπευσε και όχημα της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, η κόρη του 62χρονου είχε ακούσει το αυτοκίνητο να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και είχε πει στον πατέρα της να ανέβει στο πεζοδρόμιο για ασφάλεια.

Όπως αναφέρουν οι αρχές της βρετανίας ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε στον θάνατο τον Χαράλαμπο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν είχε άδεια οδήγησης.

Χειροπέδες σε 27χρονο

Η αστυνομία συνέλαβε τον 27χρονο οδηγό του οχήματος Μαρκ Πλίμερ, ο οποίος ζει στο γειτονικό προάστιο Blythe Bridge. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Τρίτη στον εισαγγελέα και αντιμετωπίζει διώξεις για πρόκληση θανάτου λόγω επικίνδυνης οδήγησης, για εγκατάλειψη του σημείου τροχαίου δυστυχήματος, για χρήση οχήματος χωρίς επαρκή ασφάλιση, για οδήγηση χωρίς άδεια, για μη παροχή δείγματος για ανάλυση αλκοτέστ και για δύο κατηγορίες πρόκλησης σοβαρού τραυματισμού λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Έκκληση της αστυνομίας

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση σε όποιον τυχόν ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ή όποιος έχει βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ή κάμερα αυτοκινήτου να επικοινωνήσει με τις αρχές (με κωδικό περιστατικού 639 της 27ης Δεκεμβρίου).