Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μέρες χαράς και γιορτής μα την ίδια ώρα παιδάκια δίνουν το δικό τους αγώνα νοσηλευόμενα σε ένα δωμάτιο Νοσοκομείου μακριά από τη ζεστασιά του σπιτιού τους. Κάποια παιδάκια δεν θα ξυπνήσουν με αγωνία ανήμερα των Χριστουγέννων και θα τρέξουν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο να βρουν τα δώρα που άφησε ο Άη Βασίλης. Κάποια παιδάκια η μέρα των Χριστουγέννων θα τα βρει στο κρεβάτι του Νοσοκομείου δίνοντας τη δική τους μάχη. Κάποιες οικογένειες φέτος οι μέρες των Χριστουγέννων και η αλλαγή του έτους θα τις βρει έξω από ένα δωμάτιο Νοσοκομείου να αγωνιούν και να προσεύχονται για την υγεία των παιδιών τους.

Το ant1live επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Αβραάμ Ηλία και όπως μας είπε φέτος γύρω στα 25-30 παιδιά θα περάσουν τα Χριστούγεννα στους παιδιατρικούς θαλάμους.

Σύμφωνα με τον Δρ Ηλία τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται είναι κυρίως βρέφη και νήπια τα οποία παρουσιάζουν λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως οξεία βρογχίτιδα και πνευμονία.

«Αυτή την περίοδο προσπαθούμε εάν η κλινική εικόνα των παιδιών το επιτρέπει να τους δίνουμε άδεια για να κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι, ή εάν αυτό δεν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους προσπαθούμε εμείς με κάθε τρόπο να περάσουν τα παιδιά όσο το δυνατό πιο ευχάριστα αυτές τις γιορτινές μέρες», σημείωσε ο γιατρός.

Αυτές τις γιορτινές μέρες κάθε χρόνο έτσι και φέτος, επισκέπτονται το Μακάρειο Νοσοκομείο, οργανωμένα σύνολα και φορείς μοιράζοντας δώρα και ευχές στα παιδιά που νοσηλεύονται προσφέροντας τους λίγη νότα χαράς.

Μάλιστα, σήμερα παραμονή των Χριστουγέννων η Διεύθυνση της Παιδιατρικής Κλινικής θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδάκια, σύμφωνα με τον γιατρό αυτό το έθιμο τηρείται κάθε χρόνο στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Πιστοί στο καθήκον οι επαγγελματίες υγείας

Ούτε γιορτές, ούτε αργίες, βάρδιες πολύωρες και απαιτητικές αλλά εκείνοι είναι εκεί πιστοί στο καθήκον, πιστοί σε αυτό που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, προσφέροντας ακούραστα τις υπηρεσίες τους. Ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες οι επαγγελματίες υγείας προσπαθούν να δώσουν λίγο χρώμα στους νοσηλευόμενους, και ειδικά στα μικρά παιδάκια που δίνουν τον δικό τους αγώνα.

«Προσπαθούμε και εμείς μέσα από διάφορες εκδηλώσεις να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά με σκοπό να κάνουμε τη διαμονή τους στο Νοσοκομείο όσο το δυνατό πιο ευχάριστη», σημείωσε ο Γιατρός.

Όπως παραδέχθηκε ο Γιατρός, είναι δύσκολο να δουλεύει κανείς τέτοιες μέρες όχι μόνο γιατί αποχωρίζεται την οικογένεια του αλλά επειδή οι επαγγελματίες υγείας, ζουν τον πόνο και την αγωνία των γονιών για την έκβαση της υγείας των παιδιών τους, η ακόμα και την απώλεια παιδιών από σοβαρά νοσήματα.

«Η ευχή και προσδοκία των γονιών είναι και δική μας ευχή. Οι επαγγελματίες υγείας δεν μπορούν να περάσουν ανέμελα Χριστούγεννα ξέροντας ότι παιδάκια υποφέρουν και δίνουν τη δική τους μάχη στους παιδιατρικούς θαλάμους», σημείωσε ο δρ Αβραάμ Ηλία.