Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αλκοόλ οδηγός

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ελέγχων για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κατέδειξε πώς ένας στους 14 οδηγούς στην Κύπρο οδηγούσε μεθυσμένος.

Συγκεκριμένα, ο Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Τάσος Ασιήκκης είπε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 πως από τους 1386 ελέγχους που έχει διενεργήσει την περασμένη εβδομάδα, είχαν προκύψει 100 καταγγελίες.

«Είμαστε σε αυξημένη εγρήγορση λόγω της επικείμενης εορταστικής περιόδου. Λαμβάνουμε τα μέτρα μας γνωρίζοντας πως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τι μπορεί να συμβεί στο οδικό δίκτυο όσον αφορά την συμπεριφορά των οδηγών για αυτό και λαμβάνουμε αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης» είπε ο κ. Ασιήκκης.

Από αύριο, είπε, ότι αρχίζει μια εκστρατεία η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα Θεοφάνεια. Ακόμα, έκανε συστάσεις το κοινό όπως όσοι προτίθενται να καταναλώσουν αλκοόλη δε θα πρέπει αν οδηγήσουν την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Ασιήκκη, το 2011 είχαμε 25 νεκρούς λόγω αλκοόλης ενώ το πέρσι είχαμε 8 νεκρούς. Αυτό, είπε, σημαίνει πως τα μέτρα της αστυνομίας αποδίδουν. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη δουλειά τόσο από την αστυνομία όσο και από τους οδηγούς έτσι ώστε να βελτιωθούν περισσότερο τα αποτελέσματα της οδικής ασφάλειας.