Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μιχάλης Γιωργάλλας

Την κατάσταση στη Γάζα και το Ουκρανικό συζήτησαν οι Υπουργοί Αμυνας Κύπρου και ΗΠΑ. Οπως αναφέρει ανακοίνωση από το Υπουργείο Αμυνας, ο Υπουργός Μιχάλης Γιωργάλλας απηύθυνε πρόσκληση στον ομόλογο του για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την οποία αποδέχτηκε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Lloyd J. Austin III.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Lloyd J. Austin III, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού Υπουργού.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών καθώς και των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην εμπόλεμη ζώνη, ευχαρίστησε τον κ. Γιωργάλλα για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία επιτρέπει στις ΗΠΑ να συμμετέχουν απρόσκοπτα στις αποστολές τους, αναφέρεται.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επίσης για την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Γάζα. Ο Αμερικανός Υπουργός χαιρέτισε τη σταθερή στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ουκρανικό και εξήρε τη σημαντικότητα του υποστηρικτικού  ρόλου της Κύπρου στη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και το Ισραήλ.

Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεχώς αναπτυσσόμενη διμερή αμυντική συνεργασία, η οποία επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ