Τηλεόραση Ραδιόφωνο
al jazeera

Δημοσιογράφος του Al Jazeera πέθανε αφού τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στη νότια Γάζα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να περιμένει για πέντε ώρες για ιατρική βοήθεια, ανέφερε το δίκτυο χθες Παρασκευή.

Ο εικονολήπτης και δημοσιογράφος Samer Abu Daqqa πέθανε από τα τραύματα που υπέστη στην επίθεση, ανέφερε το δίκτυο που εδρεύει στο Κατάρ, προσθέτοντας ότι αιμορραγούσε για ώρες πριν φτάσει το ιατρικό προσωπικό λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera και ο επικεφαλής του γραφείου της Γάζας Wael Dahdouh τραυματίστηκε επίσης στην επίθεση, ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο σε δήλωση στο CNN.

Ο τραυματισμός του Abu Daqqa ήταν πολύ σοβαρός για να επιβιώσει, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Επιτροπής Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), ο Abu Daqqa είναι ο πρώτος δημοσιογράφος του Al Jazeera που σκοτώθηκε στην τελευταία σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου. Τέσσερις άλλοι δημοσιογράφοι του Al Jazeera τραυματίστηκαν, λέει η CPJ, συμπεριλαμβανομένων τριών στο νότιο Λίβανο και στο Dahdouh, ο οποίος είχε χάσει επίσης τη γυναίκα, την κόρη, τον γιο και τον εγγονό του σε μια ισραηλινή επίθεση στον Khan Younis στα τέλη Οκτωβρίου.

Η κηδεία του δημοσιογράφου έγινε σήμερα στην Χαν Γιουνίς

Με πληροφορίες από Al Jazeera και CNN