Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υποχωρηση μπαλκονιων Λεμεσος 3

Δύο μπαλκόνια υποχώρησαν σήμερα γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα σε πολυκατοικία απέναντι από ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ως πιθανή αιτία πτώσης των μπαλκονιών την ύπαρξη οξειδωμένων οπλισμών στην κατασκευή τους.

Να σημειωθεί ότι από πληροφορίες που λήφθηκαν, η εν λόγω οικοδομή έτυχε επιδιόρθωσης και συντήρησης πριν από περίπου τέσσερα (4) χρόνια από τους ιδιοκτήτες της, η οποία εκ του σημερινού συμβάντος κρίνεται, εκ πρώτης όψεως, αναποτελεσματική. Η «συντήρηση» που έγινε δημιούργησε μια παραπλανητική εικόνα ως προς την επικινδυνότητα της οικοδομής και εγείρονται σοβαρά θέματα ως προς τις ευθύνες των εμπλεκόμενων στις διαδικασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης της. Ταυτόχρονα το συμβάν επαναφέρει με το πιο παραστατικό τρόπο την ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος της έκδοσης περιοδικού Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας των κτηρίων.

Όπως αναφέρθηκε, πρώτα έπεσε το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου ρίχνοντας και το μπαλκόνι του πρώτου. Ενώ το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου ήταν κλειστό με τζαμαρίες.

Η συντονιστική επιτροπή επικοινώνησε με τον Δήμο Λεμεσού και την Αστυνομία και κατευθείαν έφτασαν συνεργία για να καθαριστεί ο χώρος από τον μεγάλο όγκο σκυροδέματος.

υποχωρηση μπαλκονιων Λεμεσος 2

Είναι ένα σημείο που περνά αρκετός κόσμος καθημερινά, καθώς κοντά υπάρχει ιδιωτική κλινική, ανέφερε εργολάβος που βρέθηκε στο σημείο.

Εργολάβος ανέφερε ότι η πολυκατοικία είναι κτίσμα του 1980 και κτίσματα τέτοιας ηλικίας δεν έχουν καλό οπλισμό σκυροδέματος.

υποχωρηση μπαλκονιων Λεμεσος