Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στην τοποθέτηση και χρήση συστήματος σκαναρίσματος κουπονιών άπορων μαθητών προχώρησαν κάποια σχολεία. Ουσιαστικά οι άποροι μαθητές με βάση αυτή την πρακτική που φαίνεται να τοποθετήθηκε αυθαίρετα, πρέπει να σκανάρουν τα κουπόνια τους για να δικαιούνται να παραλάβουν φαγητό από το σχολείο τους.  

Με παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συμβουλίου Ισότητα Αλέξιος Σαββίδης, καταδίκασε αυτή την πρακτική τονίζοντας ότι αυτό προκαλεί «στοχοποίηση και διακρίσεις»

Μάλιστα όπως αποκάλυψε οι λυκειάρχες δέχονται πιέσεις και εκφοβισμό ώστε να προχωρήσουν στην εγκατάσταση αυτών των συστημάτων.

«Δεν υπάρχει τέτοια έγκριση από το Υπουργείο»

Το γεγονός επιβεβαίωσε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μέσης Εκπαίδευσης Λοϊζος Κωνσταντίνου. Όπως επισήμανε σε επικοινωνία που είχαν με το Υπουργείο Παιδείας τους λέχθηκε ότι δεν έχουν δώσει ποτέ τη συγκατάθεση τους για εφαρμογή και εγκατάσταση αυτών των συστημάτων.

«Κακώς έχει γίνει αυτό, είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, είναι θέμα διάκρισης», σχολίασε ο κ. Κωνσταντίνου.

Συνέχισε λέγοντας ότι έχουν ζητήσει από το Υπουργείο να πάρει θέση για το εν λόγω ζήτημα ούτως ώστε τα μηχανήματα αυτά να αποσυρθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, περίπου το 40% των σχολείων εφαρμόζεται αυτή η πρακτική.