Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ακαμας

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμας. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος μίλησε και για το θέμα που προέκυψε με τα έργα που βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης στη χερσόνησο του Ακάμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης, είπε πως μετά από την επι τόπου διερεύνηση «κατέδειξε ότι τα προγραμματιζόμενα επί χρόνια έργα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο, τώρα στο στάδιο της υλοποίησής τους, δείχνουν να είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και σκληρότητα από το τι θα θέλαμε να δούμε εντός του Δασικού Πάρκου ως περιοχή Natura» πάρθηκε η απόφαση, είπε, όπως ό,τι σχεδιαστεί μέχρι τώρα να επαναξιολογηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και ό,τι κριθεί υπερβολικό να διορθωθεί.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη στις 16 Δεκεμβρίου για επισκόπηση του οδικού δικτύου του δρόμου Άσπρου ποταμού – Λάρας με στόχο την άμεση ολοκλήρωση εργασιών των 9 χλμ οδικού άξονα Άσπρος Ποταμός – Λάρα.

«Ο βελτιωμένος δρόμος θα έχει μεγάλα ευεργετικά οφέλη προς το περιβάλλον και τις κοινότητες της περιοχής αφού η διακίνηση των επισκεπτών γίνεται σε ελεγχόμενη διαδρομή. Επίσης θα ελαχιστοποιηθεί η σκόνη, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα υποβάθμισης των οικοτόπων του Ακάμα, και θα συμβάλει στον περιορισμό των δυστυχημάτων που παρατηρούνται κάθε χρόνο και αποδίδονται στο υφιστάμενο κακό οδόστρωμα» κατέληξε.