Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λίχτενσταϊν πέθανε αιφνιδίως την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 51 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος του Λίχτενσταϊν.

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος, πατέρας τριών παιδιών και έβδομος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ήταν ο τρίτος γιος του κυρίαρχου πρίγκιπα Ιωάννη-Αδάμ Β΄.

Ο χαμός του χαρακτηρίστηκε «απροσδόκητος», ενώ η New York Post επισημαίνει σε χθεσινό της δημοσίευμα ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επίσημη αιτία θανάτου του.

«Ο Οίκος του Λίχτενσταϊν ανακοινώνει με θλίψη τον απροσδόκητο θάνατο του πρίγκιπα Κωνσταντίνου στις 5 Δεκεμβρίου 2023», αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου ευγενών.

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Μαρία του Λιχτενστάιν το 1999 και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον πρίγκιπα Μόριτζ, 20 ετών, την πριγκίπισσα Τζορτζίνα, 18 ετών, και τον πρίγκιπα Μπένεντικτ, 15 ετών.


Στη βουλή του Λιχτενστάιν τηρήθηκε την περασμένη Τετάρτη ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του εκλιπόντος γαλαζοαίματου.

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος, που είχε σπουδάσει νομικά, ήταν εδώ και 11 χρόνια γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Prince of Liechtenstein Foundation.

Το ίδρυμα διαχειρίζεται σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πριγκιπικής οικογένειας του Λιχτενστάιν, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο.