Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τα μέλη τους ενημέρωσαν την Παρασκευή σε συνεδρίες, οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) ΕΠΟΠΑΗ – ΣΗΔΗΚΕΚ – ΣΕΠΑΗΚ – ΣΥΒΑΗΚ κι έχουν πάρει εξουσιοδότηση για να χειριστούν πιθανές κινητοποιήσεις και επαφές για επίλυση των εκκρεμούντων ζητημάτων τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην ΑΗΚ Δημήτρης Κωνσταντίνου είπε πως «ενημερώσαμε τα σώματα μας ξεχωριστά η κάθε μια συντεχνία για τα θέματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα εδώ κι ένα χρόνο. Έχουμε πάρει τις εξουσιοδοτήσεις μετά την ενημέρωση από τα αρμόδια σώματα να χειριστούμε το θέμα των πιθανών κινητοποιήσεων, αλλά και των επαφών που φαίνεται ότι στο μεσοδιάστημα θα γίνουν».

Όπως ανέφερε επίκειται μια συνάντηση την Τρίτη στην ΑΗΚ του Υπουργού Ενέργειας. «Αναμένουμε τη συνάντηση με τον Υπουργό κι αν δεν έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα για τα θέματα που έχουμε θίξει πολλές φορές, όπως υποστελέχωση, επιθεώρηση εγκαταστάσεων, ΑΠΕ στην παραγωγή, θέμα Δεκέλειας, τα εργασιακά θέματα που είναι σε εκκρεμότητα και χρονίζουν, εμείς θα πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα κρίνουμε ότι εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον του Οργανισμού και των εργαζομένων».

Εμείς, συμπλήρωσε, έχουμε εξουσιοδοτηθεί από τα σώματα μας ότι θα πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις που θα κρίνουμε ότι είναι προς το συμφέρον της επίλυσης των συσσωρευμένων θεμάτων που είχαν συμφωνηθεί στη διυπουργική συνάντηση που έγινε πριν περίπου εννέα μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ