Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοινωνια

Συνολικά 55 οικογένειες θα παραλάβουν φέτος πακέτα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας.

Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κόκος Γερασίμου, υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας φέτος θα λάβουν πακέτο για τις γιορτές 55 οικογένειες ενώ πέρσι είχαν λάβει 105 οικογένειες.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν ορισμένες αιτήσεις οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν για να εγκριθούν και να δοθεί στους δικαιούχους η απαραίτητη κάρτα προκειμένου να μπορούν να παραλαμβάνουν τα τρόφιμα που χρειάζονται οι οικογένειές τους».

Όπως είπε ο κ. Γερασίμου, «με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας, της Επιτροπής Πρόνοιας του Δήμου και άλλους φορείς μεταξύ των οποίων η Μητρόπολη Κιτίου, Τράπεζες και εταιρείες που προσέφεραν χρήματα, θα καταφέρουμε και φέτος να αγοράσουμε τρόφιμα, λαχανικά, κρέατα αλλά και τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων, δηλαδή μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιττες, που θα περιληφθούν στα πακέτα».

Χθες Πέμπτη, σημείωσε, «εκπρόσωποι της 1ης Μεραρχίας Πεζικού που εδρεύει στη Λάρνακα, επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο που στεγάζεται πλέον στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης και προσέφερε διάφορα τρόφιμα τα οποία θα προστεθούν στο Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο πακέτο».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Γερασίμου είπε πως «υπάρχουν ακόμα εταιρείες οι οποίες προσφέρθηκαν να αγοράσουν διάφορα προϊόντα και τρόφιμα. Επίσης άλλες εταιρείες, οργανισμοί ακόμα και σχολεία πραγματοποιούν αυτό το διάστημα εκστρατείες συλλογής τροφίμων με στόχο τον εμπλουτισμό των πακέτων που θα δοθούν στις δικαιούχες οικογένειες για τις επερχόμενες γιορτές», σημείωσε.

Οσον αφορά τις ημέρες που οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τα πακέτα τους, ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας είπε πως «για τα Χριστούγεννα ορίστηκε η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και για την Πρωτοχρονιά η 29η του μήνα».

Πηγή: ΚΥΠΕ