Τηλεόραση Ραδιόφωνο
'πκ

Διαβεβαιώσεις απο τις εταιρίες λεωφορείων ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, θα υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα και θα μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών και γονέων.

Στην παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, η επιτροπή Μεταφορών συζήτησε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα σχολικά λεωφορεία, με τον υπουργό Αλέξη Βαφεάδη να ανακοινώνει ότι ζήτησε την διεξαγωγή διοικητικής έρευνας, από τον καταρτισμό και την σύναψη των συμβάσεων για τα λεωφορεία, μέχρι και το τελυταίο συμβάν.Σημειώνοντας ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πρόνοιες, χωρίς να κρύβει την ενόχληση του για τους συγγραφείς των συμβάσεων.

Οι εκπρόσωποι των εταιριών, ανέφεραν πως κάνουν αγώνα δρόμου για να έρθουν έγκαιρα συστήματα πυρόσβεσης των λεωφορείων. Ζητώντας και αυτοί, όπως και ο υπουργός αλλά και οι βουλευτές, την διεξαγωγή έρευνας για να εντοπιστούν οι λόγοι για το τελευταίο περιστατικό που οδήγησε στην κρίση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας σημείωσε πως «θα πρέπει, επιτέλους, να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι ελέγχοι, αν δεν γίνονται. Ετσι ώστε, είπε, τα μέσα δημόσιας μεταφοράς που κυκλοφορούν, να είναι ασφαλή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, Γιώργος Κυριάκου, τόνισε πως όλα τα λεωφορεία είναι ασφαλή και εκανε λόγο για απαξίωση και τσουνάμι άδικων κατηγοριών εναντίον των οδηγών σχολικών λεωφορείων.

Πάντως, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, είπε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξαν 12 περιπτώσεις στις οποίες υπέστησαν βλάβη λεωφορεία εν κινήσει και γεμάτα μαθητές. Προσθέτοντας πως από «τύχη μέχρι στιγμής δεν έχουμε θρηνήσει θύματα»
 

Μαθητής χτύπησε στο μάτι εν κινήσει οδηγό λεωφορείου

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό, που σημειώθηκε χθες, όταν μαθητής χτύπησε στο μάτι, με ξύλο 70 80 εκατοστών, τον οδηγό λεωφορείου και μάλιστα, ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, γιατί ο οδηγός φορούσε γυαλιά μυωπίας.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφερόμενος στο περιστατικό είπε πως αν δεν μπορούν να ληφθούν άλλα μέτρα, στον πλήρη διαχωρισμό της θέσης του οδηγού, από τους επιβάτες.

'πκ
οπι
πόξ
πο