Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσηλεία ασθενής

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έχει ενώπιον του ο ΟΚΥΠΥ, όπου νοσηλευτής φέρεται να έκλεισε ασθενή σε αποθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για εφτά ώρες, αγνοώντας τις εκκλήσεις του ασθενούς για βοήθεια. 

Μιλώντας στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι η κ. Μάρω Γεωργίου, σύζυγος του ασθενούς, ανέφερε πως ο άνδρας της υποβλήθηκε τη Δευτέρα σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο.  

Την Τρίτη το βράδυ ο νοσηλευτής είπε στον ασθενή ότι «πρέπει να του βάλει αίμα», ενώ όταν ασθενής ζήτησε λεπτομέρειες, καθώς ήταν κάτι άγνωστο για αυτόν, ο νοσηλευτής του είπε ότι είναι εντολή γιατρού, όπως δήλωσε η σύζυγος του.  

Στη συνέχεια ο ασθενής συμφώνησε ενώ όπως εξήγησε η  κ. Γεωργίου «έβαλε του αίμα και ήταν και ο ορός και έτρεχε από το χέρι του, φούσκωσε το κρεβάτι, και φώναξε ο σύζυγος μου του νοσηλευτή να έρθει να το δει γιατί φούσκωσε».  

«Ο νοσηλευτής μόλις έφτασε κοντά του τράβηξε και έβγαλε το αίμα και τον ορό και πήγε να μετακινήσει το κρεβάτι του», εξηγεί η σύζυγος του ασθενούς.  

Όταν ο ασθενής ρώτησε τον νοσηλευτή «τι κάνεις; που θα με πάρεις;», ο νοσηλευτής του απάντησε ότι «πρέπει να πας στην εντατική για να σε παρακολουθούν», προσθέτει η κ. Γεωργίου.  

Εν τέλει, «δεν υπήρξε ποτέ μια τέτοια εντολή» αναφέρει η σύζυγος, ενώ ο νοσηλευτής έκλεισε τον άνδρα σε ένα μικρό δωμάτιο του νοσοκομείου που όπως της ανέφερε ο σύζυγος της «μόλις που εχωρούσε το κρεβάτι». . 

Παρά τις φωνές για βοήθεια και τα κλάματα του ασθενή, ο άνδρας έμεινε κλεισμένος στο δωμάτιο από τις 23:30 μέχρι τις 6:00 το πρωί, μια ώρα πριν γίνει η αλλαγή βάρδιας, όπως εξήγησε η κ. Γεωργίου. 

Ήδη από έκτες έχει γίνει καταγγελία τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στον ΟΚΥΠΥ. 

ΟΚΥΠΥ: Πολύ σοβαρή καταγγελία - Σήμερα η ολοκλήρωση καταγραφής των γεγονότων 

Σε παρέμβαση του στο Μέρα Μεσημέρι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαρίλαου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. 

«Ο ΟΚΥΠΥ έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για να ερευνηθεί η καταγγελία», ανέφερε ο κ. Χαριλάου, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταγραφή γεγονότων. 

Το συγκεκριμένο πρόσωπο του νοσηλευτικού προσωπικού «έχει απομακρυνθεί προσωρινά από τα καθήκοντα που έχουν να κάνουν με τη φροντίδα ασθενών», έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα, δήλωσε ο κ. Χαριλάου και εφόσον επαληθευτεί να προχωρήσουν σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, τόνισε ότι ο οργανισμός θα «επιδείξει μηδενική ανοχή».