Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Φιλιππα Καρσερα

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ήταν κατάμεστη στις 5 Δεκεμβρίου 2023, από πλήθος εθελοντών και υποστηρικτών του εθελοντικού κινήματος από όλη την Κύπρο, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Δεξίωσης για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντών, που παραθέτει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Πρώτη Κυρία.

Στο χαιρετισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον οποίο ανέγνωσε η Πρώτη Κυρία, ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, εξήρε, μεταξύ άλλων, το σημαντικό έργο που επιτελούν το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) και το σύνολο του εθελοντικού κινήματος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, κ. Ηλίας Δημητρίου, εξέφρασε, εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΣΣΕ, των οργανωμένων εθελοντικών και μη κερδοσκοπικών φορέων, των εθελοντών και των φορέων που προάγουν και στηρίζουν τον εθελοντισμό, θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και στην Πρώτη Κυρία και Επίτιμη Πρόεδρο του ΠΣΣΕ κ. Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

thumbnail_koino

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στον επετειακό χαρακτήρα της εκδήλωσης με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων δράσης και προσφοράς του ΠΣΣΕ και τα 30χρονα της Εβδομάδας Εθελοντισμού. Τόνισε ότι είναι αξιοσημείωτη η συμμετοχή, η ανιδιοτέλεια και η συνεπής προσφορά των εθελοντών, αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο και στην κοινωνία. Σε κάθε κρίση και σε κάθε αγώνα, ξεδιπλώνεται δυναμικά το μεγαλείο του εθελοντισμού, γι’ αυτό και οι διαχρονικές και ακατάλυτες αξίες του εθελοντισμού καταφέρνουν να εμπνέουν ανθρώπους και να δημιουργούν στρατιές εθελοντών μέχρι σήμερα.

Στην εκδήλωση, απονεμήθηκαν τα βραβεία:

· στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που διακρίθηκαν στον 18ο Διαγωνισμό του Προγράμματος «Νεολαία και Εθελοντισμός» 2022-2023.

· στις εταιρείες και οργανισμούς δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που διακρίθηκαν στον 8ο διαγωνισμό Εταιρικού Εθελοντισμού και Εθελοντικής Προσφοράς που προκήρυξε το ΠΣΣΕ το 2023.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε εθελοντικά η κα Χριστίνα Παυλίδου. Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με μουσική από τους νεαρούς εθελοντές βιολιστές που προσφέρουν εθελοντικά στην Ελεούσα του Κύκκου, σε διδασκαλία της εθελόντριας κας Ελίνας Σιαμακκίδου και από το μουσικό σχήμα Μελωδίτες της Σχολής Τυφλών σε διδασκαλία κ. Κώστα Καρπασίτη.