Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Σε 2ωρη απεργία κατήλθαν το πρωί της Τρίτης ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς. Μαθητές και γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τα κτηριακά ζητήματα που αφορούν το σχολείο.

Τα παιδιά βροντοφώναζαν συνθήματα για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου τους και ζήτησαν όπως αναβαθμιστεί το σχολείο τους. Γονείς και μαθητές τόνισαν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση διότι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

«Όλα τα εργαστήρια τα έχουμε κάνει τάξεις, έχουμε πιάσει αποθήκη την οποία την έχουμε κάνει αίθουσα ειδικής εκπαίδευσης, τα οικοκυρικά τα κάναμε αίθουσα για ξενόγλωσσους, οι καθαρίστριες έχουν φύγει έχουμε χρησιμοποιήσει τις αίθουσες τους », δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1 η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Παρεκκλησιάς, Στέλλα Χατζησπύρου.

Συνέχισε λέγοντας ότι σχολείο χρονολογείται από το 1960 και «είναι ένα σχολείο που δεν έχει την υποδομή, έχει πάρα πολύ υγρασία, φέραμε ειδικούς και μας είπαν ότι δεν διορθώνεται, τα μωρά που είναι στην τάξη είναι άρρωστα»

Υπ. Παιδείας: «Δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου επισήμανε ότι δεν έγινε αντιληπτός ο λόγος της απεργίας αφού η κτηριακή ανέγερση του σχολείου είναι στον άμεσο προγραμματισμό του Υπουργείου.

«Είχαν στείλει επιστολή, αυτή απαντήθηκε και μάλιστα απαντήθηκε θετικά ότι μπαίνει στον προγραμματισμό του Υπουργείου μας η ανέγερση και η διευθέτηση των κτηριακών ζητημάτων, για εμάς δεν έγινε αντιληπτός ο λόγος της απεργίας», επισήμανε.

Τόνισε την ίδια ώρα ότι οι γονείς, πρέπει να μάθουν να αποτίνονται στις σωστές υπηρεσίες του Υπουργείου για τα ερωτήματα τους. «Εδώ αφορούσε κτηριακά ζητήματα και βγαίνουν στα κανάλια και φωνάζουν», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι λύση το να χάνουν τα παιδιά τους, τα παιδιά μας χρόνο από το σχολείο, μπορούσαν πολύ απλά να ρωτήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες που βρίσκεται το θέμα της ανέγερσης».

Η κ. Μιχαηλίδου διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη περιλάβει στον προγραμματισμό τους την ανέγερση του σχολείου. «Όλες αυτές οι ενέργειες δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μην δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν», είπε καταλήγοντας.