Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τρεις πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λεμεσό ήταν τα σοβαρότερα περιστατικά στα οποία ανταποκρίθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το τριήμερο από τις 06:00 της 1ης  Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 4ης Δεκεμβρίου 2023 η ΠΥ ανταποκρίθηκε σε 138 κλήσεις για βοήθεια, 89 πυρκαγιές, 37 ειδικές εξυπηρετήσεις και 12 ψευδείς κλήσεις

Από τις 06:00 της 3ης Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 4ης Δεκεμβρίου 2023, ανταποκρίθηκε σε 49 κλήσεις για βοήθεια, 32 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΥ «η ώρα 12:35, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινη στέγη βοηθητικού δωματίου οικίας στην κοινότητα Δρομολαξιά στην επαρχία Λάρνακας».

Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας, Υπαστυνόμου Ανδρέα Παπαδόπουλου. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:00.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το βοηθητικό δωμάτιο, το οποίο εφαπτόταν σε οικία, υπέστη ελαφρές ζημιές. Η πυρκαγιά προκλήθηκε κατά την εφαρμογή κατρόχαρτου στην ξύλινη στέγη, με τη χρήση πύραυνου υγραερίου.

Επίσης, «η ώρα 16:59, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξύλινη στέγη πέργολας ιδιωτικής οικίας στην κοινότητα Κουκά στην επαρχία Λεμεσού». Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:40.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, μέρος της ξύλινης στέγης της πέργολας υπέστη ζημιές. Η πυρκαγιά οφειλόταν σε ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού.  

Τέλος, η ώρα 18:34, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δωμάτιο σε αυλή ιδιωτικής οικίας στην κοινότητα Φοινικάρια στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 19:16.

Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το εν λόγω δωμάτιο, το οποίο περιείχε εγκατάσταση σάουνας, υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Μετά από διερεύνηση, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα, αναφέρεται.