Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παλαιστινη διαδηλωση κυπρος

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία που διοργάνωσε το απόγευμα το Παγκύπριο Συμβούλιο για την Ειρήνη. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους δρόμους της  Λευκωσίας απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Υπό το σύνθημα Κύπρος Παλαιστίνη Αλληλεγγύη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Λευκωσία η Πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης σε συνεργασία με άλλες 45 οργανώσεις και κινήματα από όλη την Κύπρο.  

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων Παλαιστίνιοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας και ανεμίζοντας σημαίες της Παλαιστίνης απαίτησε τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, καταδικάζοντας παράλληλα τους βομβαρδισμούς από πλευράς Ισραήλ. 

Χάρης Πασιάς- Γενικός Γραμματέας Συμβουλίου Ειρήνης

«Με την σημερινή παγκύπρια πορεία ειρήνης στέλνουμε ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι, ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος».

Αμπντάλα Ατάρι- Πρέσβης Παλαιστίνης στην Κύπρο

«Από εδώ από την Λευκωσία, σας το λέμε ευθέως και κύριε Νετανιάχου. Πως εσείς με την αλαζονεία σας στρέψατε τον κόσμο εναντίον σας, γι’ αυτό ακούτε το σύνθημα. From the River to sea Palestine will be free».

Το παρόν της έδωσε σύσσωμη η ηγεσία του ΑΚΕΛ, με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Στέφανο Στεφάνου να στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

«Συμμετέχουμε στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ της Παλαιστίνης, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κράτους τους Ισραήλ έτσι κάναμε πάντα, έτσι κάναμε τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι ο παλαιστινιακός λαός να φτάσει στη δική του Ιθάκη».

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τις Πρεσβείες του Ισραήλ και της Αμερικής, περνώντας έξω και από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια.