Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

To μεταναστευτικό, η δικαστική μεταρρύθμιση, η νεανική παραβατικότητα και ο υπερπληθυσμός των φυλακών, ήταν εκ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννας Κουκκίδη-Προκοπίου και υπηρεσιακών του Υπουργείου με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο και αντιπροσωπείας της ηγεσίας του κόμματος, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, που διήρκησε πέραν της μίας ώρας η Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, παραγωγική, θετικότατη και χαίρομαι να πω ότι πέραν των δικών μας θέσεων και προτάσεων που δώσαμε και γραπτώς και παρουσιάσαμε στην αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος ήρθε και ο ίδιος με μια σειρά προτάσεων, όπως πάντοτε, στις συναντήσεις που έχουμε».

Ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα το δημόσιο διάλογο τον τελευταίο καιρό όπως το μεταναστευτικό, αλλά ταυτόχρονα συζητήθηκαν σε βάθος θέματα δικαστικής μεταρρύθμισης όπου υπήρχαν πολλές εισηγήσεις από πλευράς ΕΔΕΚ.

Η κ. Προκοπίου πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν και θέματα νεανικής παραβατικότητας, ο χώρος κράτησης ανηλίκων και ο θεσμός των επιμελητών, που είναι προγράμματα που τρέχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και θα υλοποιήσει μέσα στο 2024.

Ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν και ακούστηκαν προτάσεις τόσο από πλευράς Υπουργείου όσο και από πλευράς ΕΔΕΚ που αφορούν θέματα αποσυμφόρησης των φυλακών.

Η Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο και την αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ΕΔΕΚ θα στηρίξει τις νομοθετικές προτάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε την Υπουργό και τους συνεργάτες της για την συνάντηση σημειώνοντας ότι «τύχαμε μιας λεπτομερειακής ενημέρωσης για τους προγραμματισμούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης».

Είπε ότι για τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε η Υπουργός από πλευράς ΕΔΕΚ έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες εποικοδομητικές προτάσεις επισημαίνοντας ότι αυτές οι προτάσεις αφού μελετηθούν μπορούν να αξιοποιηθούν στο βαθμό που η Υπουργός και οι συνεργάτες της θεωρούν ότι μπορούν να ενισχύσουν το έργο του Υπουργείου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνδρομή γιατί ακριβώς όλα αυτά τα θέματα είναι θέματα τα οποία απασχολούν την κυπριακή κοινωνία και έχουν σε μερικές περιπτώσεις και τεράστιες κοινωνικές και όχι μόνο επιπτώσεις», είπε ο κ. Σιζόπουλος.

Κατέληξε λέγοντας ότι αυτές οι συναντήσεις θα συνεχίσουν πάντοτε μέσα σε αυτό το εποικοδομητικό κλίμα.