Τηλεόραση Ραδιόφωνο
germany

Η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος επιθέσεων στη Γερμανία και δηλώνει ότι «οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και οι ισλαμιστές μοναχικοί λύκοι είναι ένας ανά πάσα στιγμή υπαρκτός, σοβαρός κίνδυνος».

«Ο πόλεμος στη Γάζα που ακολούθησε τη βάρβαρη τρομοκρατία της Χαμάς κατά του Ισραήλ έχει άμεσες συνέπειες στη δική μας κατάσταση ασφαλείας», ανέφερε η κ. Φέζερ, η οποία προειδοποιεί ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησης ισλαμιστών.

Οι δηλώσεις Φέζερ έρχονται μετά τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος, Tόμας Χάλντενβαγκ, ότι είναι ρεαλιστικός ο κίνδυνος, και μάλιστα υψηλότερος από ποτέ, για τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γερμανία.

Οι γερμανικές Αρχές τις τελευταίες εβδομάδες παίρνουν μέτρα κατά των ισλαμιστών, σημειώνει η Φέζερ, ενώ προσθέτει ότι τα μέτρα στρέφονται κατά των ισλαμιστικών δομών και της τρομοκρατικής προπαγάνδας, και μάλιστα η Υπηρεσία για την Καταπολέμηση του Εγκλήματος κατάφερε να απομακρύνει περίπου 170 κανάλια και περιεχόμενο από το Telegram, μέσω των οποίων διαδίδονταν αντισημιτική και ισλαμιστική προπαγάνδα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Υπουργό Εσωτερικών, οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά σχέδια επίθεσης και να τα αποτρέψουν. Ο συντονισμός γίνεται κυρίως στο Κοινό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο στο Βερολίνο, όπου την περασμένη εβδομάδα η ίδια είχε διαβουλεύσεις με τις αρχές ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση.  

Εξάλλου, χθες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για έναν 15χρονο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με την κατηγορία του σχεδιασμού και της προετοιμασίας ισλαμιστικού τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ και η Αστυνομία του Βρανδεμβούργου συνέλαβε άλλον έναν νεαρό, ρωσικής υπηκοότητας - όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου - που σχετίζεται με την υπόθεση και είναι επίσης ύποπτος ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόουλ, έκανε λόγο για «πολύ συγκεκριμένο σχέδιο χτυπήματος που αφορούσε χριστουγεννιάτικη αγορά».

Πηγή: ΚΥΠΕ