Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Το κράτος θα επαναξιολογήσει αλλά δεν θα τερματίσει τα έργα οδοποιίας στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα  ανάφερε σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Περιβάλλοντος  εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας. Και αυτό ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διοικητική έρευνα που εξήγγειλε ο πολιτικός του προϊστάμενος, για να διαφανεί αν τα  μέχρι τώρα έργα συμβαδίζουν με τους περιβαλλοντικούς όρους, μετά και τις καταγγελίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων για επιπλέον διαπλατύνσεις.  

«Αναμένεται τη Δευτέρα ως εκ τούτου δεν μπορώ να κάνω  οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος για να μην περιοριστεί η διοικητική έρευνα σε εξέλιξη.», επισήμανε ο Υπουργός Γεωργίας, Πέτρος Ξενοφώντος.

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος σημείωσε πως με τη νέα χρόνια η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένεται να ολοκληρώσει και τον δικό της έλεγχο συμμόρφωσης για όλα τα έργα οδοποιίας που διεξάγονται στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα.

Ο εργολάβος των οδικών έργων παρουσίασε φωτογραφίες, μέσα από τις οποίες, όπως υποστηρίζει οι δρόμοι δεν διαπλατύνθηκαν, και τα έργα έγιναν στα όρια των χωματόδρομων που υπήρχαν.

«Δεν είναι μόνο πόσο πλατύς είναι ο δρόμος, είναι το πόσο πλάτος έχει εκτελέσεις έργα ,πρόβλημα και το που εναποθέτουν τα μπάζα, βλέπεις την ταμπέλα η οποία γράφει παρακαλώ μη κόβεται φυτά είναι προστατευμένα  και είναι χωσμένη μέσα τα  μπάζα », σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Θεοπέμτου.

 Όπως λέχθηκε στην επιτροπή σήμερα οι εργασίες στον χώρο είναι παγοποιημένες και εκτελούνται μόνο  ήπιες  εργασίες που αφορούν την ασφάλεια του οδικού δικτύου εκ μέρους του εργολάβου.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Γεωργίας ανάφερε στο μεταξύ πως δεν διανοίχθηκε νέος δρόμος στη Λάρα, όπως λέχθηκε,  αλλά μέρος του δρόμου που ήταν γραμμένος από πριν και ο οποίος δεν χρησιμοποιείτο.