Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τελετες λοκ στρατονομια

Απονεμήθηκαν σε ειδική τελετή στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι, τα Πράσινα Μπερέ στους οπλίτες της 2023 ΕΣΣΟ, στην παρουσία του υπουργού άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα. Παράλληλα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε και  η τελετή αποφοίτησης των νέων στρατονόμων.

Ύστερα από σκληρή εκπαίδευση, ασκήσεις και πορείες οι νέοι καταδρομείς φέρουν από σήμερα το τιμημένο πράσινο μπερέ και το έμβλημα της Τόλμης και της Νίκης.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μονάδων Καταδρομών στο Σταυροβούνι ενώπιον εκατοντάδων συγγενών και φίλων των νεαρών λοκατζήδων.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Γεώργιος Τσιτσικώστας στην ομιλία του και ο διοικητής της Διοίκησης Καταδρομών Συνταγματάρχης Γεώργιος Ιωάννου στην ημερήσια διαταγή του, κάλεσαν τους νέους πρασινοσκούφηδες να σηκώσουν τη βαρύτατη σκυτάλη του χρέους προς την πατρίδα και να γίνουν συνεχιστές της  ένδοξης ιστορίας των Καταδρομών.

Οι στρατονόμοι μετά από εβδομάδες σκληρής εκπαίδευσης ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα, του αρχηγού της εθνικής φρουράς Γεώργιου Τζιτζικώστα  αλλά και συγγενικών τους προσώπων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στην Αθαλάσσα.

«Εσείς εκ της αποστολής της μονάδας σας οφείλεται να αποτελείται υπόδειγμα  και πειθαρχημένου και υπεύθυνου στρατιώτη. Θέστε  υψηλούς στόχους  επιδιώξτε την εξέλιξη και την πρόοδο του εαυτού σας, Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο την ίδια βούληση να εκπαιδεύεστε υπό την καθοδήγηση των προϊσταμένων σας», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας.