Τηλεόραση Ραδιόφωνο
η

Στον δικό του... κόσμο πρέπει να ζούσε αυτός ο οδηγός που έκανε με εντυπωσιακή συνέπεια και συχνότητα την ίδια παράβαση βάζοντας υποψηφιότητα για το άτυπο, σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ.

Το πάθημα συνήθως γίνεται και μάθημα, ωστόσο υπάρχουν και εκείνες οι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν βάζουν μυαλό, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα νεαρής ηλικίας, κάνοντας τα ίδια λάθη ξανά και ξανά.

Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση μας έρχεται από τη Mantova της Ιταλίας με έναν 21χρονο οδηγό να κυκλοφορεί στους δρόμους της ιστορικής πόλης αγνοώντας σε μεγάλο βαθμό τον ΚΟΚ αλλά και τις τοπικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάνοντας εκατοντάδες παραβάσεις σε διάστημα μόλις ενός έτους.

Ο κατά συρροή 21χρονος παραβάτης οδηγός ανακαλύφθηκε σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο με τις αστυνομικές αρχές να ελέγχουν αρχικά τα στοιχεία της Mercedes που οδηγούσε, η οποία κυκλοφορούσε χωρίς να έχει ασφαλιστική κάλυψη.

Εκτός από το πρόστιμο για την παραπάνω παράβαση ο νεαρός οδηγός της Mercedes υποχρεώθηκε από τις αρχές να κρατήσει το αυτοκίνητό του σε γκαράζ μέχρι να το ασφαλίσει.

Ωστόσο, ο νεαρός φαίνεται πως αγνόησε εντελώς όσα του είπαν οι αστυνομικοί αφού την επόμενη ακριβώς ημέρα, στην ίδια οδό πιάστηκε ξανά να οδηγεί τη Mercedes του χωρίς να την έχει ασφαλίσει.

Η Αστυνομία της πόλης προχώρησε στην κατάσχεση του αυτοκινήτου του 21χρονου και το μετέφερε με γερανό σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και… τώρα είναι που η συγκεκριμένη ιστορία αποκτά ενδιαφέρον.

Έπειτα και από διασταύρωση όλων των στοιχείων και έλεγχο για τυχόν άλλες παραβάσεις οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη συγκεκριμένη υπόθεση ανακάλυψαν με μεγάλη έκπληξη ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη ζώνη περιορισμένης κυκλοφορίας της πόλης (Zona a Traffico Limitato -ZTL) χωρίς να έχει το απαραίτητο σήμα.

Το όχημα μάλιστα εισήλθε στη ζώνη της ιταλικής πόλης 800 φορές μέσα σε διάστημα μόλις 12 μηνών και η παραβάσεις βεβαιώθηκαν χάρη στο αυτόματο σύστημα καμερών που ελέγχουν τη ζώνη περιορισμένης κυκλοφορίας της πόλης και αναγνωρίζουν τα οχήματα που φέρουν το κατάλληλο σήμα.

Συνολικά ο οδηγός χρεώθηκε με το απίστευτο ποσό των 150.000 ευρώ σε πρόστιμα, ένα ποσό που μάλλον θα καταφέρει να αποπληρώσει αν πουλήσει τη Mercedes του και εφόσον… αποφασίσει να ακολουθήσει πλέον το γράμμα του νόμου.

Πηγή: Car&Motor