Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πόλεμος στην Ουκρανία

Η μάχη για την Αντίιβκα φαίνεται να έχει αρχίσει να δείχνει το αντίκτυπο που έχει στον ρωσικό στρατό ο οποίος σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σημειώνει τεράστιες απώλειες. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Euromaidan οι μονάδες της Μόσχας εξαπέλυσαν επιθέσεις πεζικού σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν τους κύριους δρόμους πρόσβασης στην πόλη, αλλά χωρίς επιτυχία. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται ο Κίεβο συνεχίζουν να κρατούν τις θέσεις τους στην Αντίιβκα, σύμβολο της ουκρανικής άμυνας στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα δείχνει ότι κατά μέσο όρο περίπου 930 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώνονταν ημερησίως το Νοέμβριο.

Πρόκειται για 140 περισσότερους από το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο στο αποκορύφωμα των ρωσικών επιθέσεων στην πόλη Μπαχμούτ.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες δεν παρέχουν καμία πληροφορία σχετικά με τις απώλειες της Ουκρανίας.

Ομάδα συζύγων Ρώσων που κινητοποιήθηκαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν κάνει έκκληση για την επιστροφή των συζύγων τους. Σε μια έκκληση που πλημμυρίζει από έντονη κριτική κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, λένε ότι θα πολεμήσουν μέχρι οι σύζυγοί τους να είναι ασφαλείς στο σπίτι.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι τα προβλήματα στο μέτωπο δεν αποκαλύπτονται στην πραγματική έκτασή τους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η επανεκλογή του Πούτιν τον ερχόμενο χρόνο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσες σύζυγοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Στο Χάρκοβο, τα ουκρανικά στρατεύματα εκφράζουν την εκτίμησή τους για την δωρεά των αρμάτων μάχης Leopard. Η Δανία παρέδωσε τα πρώτα οχήματα τον Σεπτέμβριο του 2023 και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η Ουκρανία θα λάβει 10 ακόμα Laopard, καθώς και επιπλέον πυρομαχικά και οχήματα από την Γερμανία.

Πηγή: euronews