Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τα έτη 2014-2018 έστειλε χθες στην Προεδρία η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία αναφέρει πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα επί του θέματος και πως θα εκδώσει ανακοίνωση στις 7 Δεκεμβρίου. Από το Προεδρικό πάντως αφίνονται αιχμές για την διαρροή του θέματος στον τύπο.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε πως δεν είναι η κυβέρνηση που έχει διαρρεύσει το κείμενο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και επέκρινε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος ενημερώνεται από τον τύπο για το συγκεκριμένο θέμα, αφού βρισκόταν σε υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό.

Για την ουσία της υπόθεσης ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ούτε η κυβέρνηση σχολιάζει τα σχετικά δημοσιεύματα αλλά θα απαντήσει στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Η ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα "Χ" (πρώην Twitter) ότι "αναφορικά με δημοσίευμα της  Αλήθειας: Χθες στάλθηκε στην Προεδρία προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο ΠτΔ τα έτη 2014-18. Ζητήθηκαν σχόλια μέχρι 4/12 όπως προβλέπει η ελεγκτική διαδικασία. Η ανακοίνωση θα εκδοθεί 7/12. Μέχρι τότε δεν θα σχολιάζουμε δημοσιεύματα".

Το σχετικό δημοσίευμα κάνει λόγο για υπερωρίες και επιδόματα που οφείλει να επιστρέψει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τα οποία έλαβε κατά την πενταετία 2013-2018, όταν υπηρετούσε στο προεδρικό με απόσπαση.