Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δέντρα

Άρχισε και θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, η πώληση φυσικών δένδρων για τα Χριστούγεννα, από το Τμήμα Δασών. Οι τιμές αρχίζουν από έξι ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 200 ευρώ, ανάλογα με το είδος, το ύψος και πόσο πλούσιο είναι το φύλλωμα του δέντρου.

Φέτος θα διατεθούν προς πώληση από το Τμήμα Δασών περισσότερα από 1.200 φυσικά δέντρα. Με τη ζήτηση από την πρώτη κιόλας μέρα να είναι πολύ μεγάλη

Τη χρήση του φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου προωθούν με κοινή πρωτοβουλία τους το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών, όπως αναφέρθηκε τη Δευτέρα σε διάσκεψη Τύπου, στο Φυτώριο του Τμήματος Δασών, στην Αθαλάσσα. Σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησε η έναρξη πώλησης φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από το Τμήμα Δασών, με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, να αναφέρει ότι θα υπάρξουν στο μέλλον κι άλλες πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού για τα οφέλη της χρήσης του φυσικού δέντρου στην καθημερινότητα.


Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Συναποφασίσαμε με το Τμήμα Δασών φέτος να ξεκινήσουμε την προώθηση του φυσικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το οποίο έχει πολύ μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα και φυσικά μας προσφέρει πολλαπλά οφέλη αφού μπορούμε να το επαναχρησιμοποιήσουμε».
 
Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα δένρτα είναι προϊόν αειφορικής διαχείρισης των δασών. Μέσα από κάποιους δασικούς χειρισμούς πρέπει να αφαιρεθούν ορισμένα».
 

Ο Περιφερειακός Δασικός Λειτουργός Λευκωσίας, Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λοϊζος Κωνσταντίνου δήλωσε: «Είναι μια πρωτοβουλία η οποία πέρα από την περιβαλλοντική πτυχή που ενέχει για την μείωση του πλαστικού γενικότερα στην ζωή μας δίνει και ένα κοινωνικό μήνυμα. Το μήνυμα να αγαπήσουμε το αληθινό δέντρο».

Οι πωλήσεις φυσικών δένδρων στους Δασικούς Σταθμούς του Τμήματος Δασών, θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις οκτώ το πρωί εως τις δύο και τριάντα το μεσημέρι.
 

Φυσικά δένδρα για τα Χριστούγεννα διατίθενται σε εννέα διαφορετικούς Δασικούς Σταθμούς:
Δασικός Σταθμός Αθαλάσσας
Δασικός Σταθμός Λάρνακας
Δασικός Σταθμός Δεκέλειας
Δασικός Σταθμός Φασουρίου
Δασικός Σταθμός Λεμεσού
Δασικός Σταθμός Πάφου/Γεροσκήπου
Δασικός Σταθμός Γιαλιάς
Δασικός Σταθμός Παναγιάς
Δασικός Σταθμός Πλατανιών