Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο Δήμος Αραδίππου, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) φιλοξενεί την κινητή μονάδα ενημέρωσης και συλλογής επικίνδυνων οικιστικών αποβλήτων.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η μονάδα θα βρίσκεται στον χώρο στάθμευσης έναντι του Δημοτικού Μεγάρου από σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα η μονάδα θα λειτουργεί σήμερα 27 και αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 του μήνα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα».

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια των επισκέψεων θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για τα επικίνδυνα απόβλητα, την κατηγοριοποίηση τους και τον τρόπο διαχείρισης τους από τα νοικοκυριά. Παράλληλα, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό ή άλλα διαφημιστικά αντικείμενα, ενώ το κοινό θα είναι σε θέση να αφήσει τα επικίνδυνα απόβλητά του στους διάφορους κάδους που θα διαθέτει η κινητή μονάδα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Έργο «Χωριστή συλλογή και διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά» στοχεύει στη χωριστή συλλογή και εκτροπή των επικινδύνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά σε αδειοδοτηµένες εγκαταστάσεις διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων για κατάλληλη επεξεργασία».

Η χρηµατοδότηση του Έργου γίνεται από τα Νορβηγικά Ταµεία “Norway Grants Programming 2014 – 2021” για το συνολικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ, μέχρι τον Απρίλιο του 2024.