Τηλεόραση Ραδιόφωνο
προεδρικές εκλογές

Στο απόγειο του βρίσκεται το παρασκήνιο μεταξύ των κομμάτων με φόντο τις εκλογές στην Τοπική αυτοδιοίκηση, τον Ιούνιο του 2024, παράλληλα με τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει, με τα κόμματα, ειδικότερα τα δυο μεγάλα, να προσπαθούν να κλειδώσουν κατά κύριο λόγο συνεργασίες με τα πιο μικρά.

Πυκνές είναι παράλληλα και οι  συναντήσεις των προέδρων των κομμάτων με φόντο τις συνεργασίες.

Όπως αποκάλυψε από την εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, σήμερα τα είπε σε χωριστές συναντήσεις, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μαριο Καρογιάν.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Είμαστε σε καλό δρόμο ωστόσο ακόμη δεν  έχουν τελεσφορήσει η συναντήσεις  δεν είναι δούναι και λαβείν, δεν είναι παζάρι  μπορούμε  να κάτσουμε να συζητήσουμε για όσος το δυνατόν αποδεκτούς υποψηφίους »

Η Αννίτα Δημητρίου σημείωσε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει Δημάρχους που έχουν παράξει έργο, ακόμα και αν δεν προέρχονται από το κόμμα, ωστόσο όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Δήμο Λάρνακας και το ενδεχόμενο ο ΔΗΣΥ να στηρίξει τον Ανδρέα Βύρα δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Οι εξελίξεις είναι και καθημερινές και ραγδαίες  οπόταν θα μας επιτρέψετε να συνεχίσουμε  αυτό το διάλογο δημοκρατίας  όπως τον λέω εγώ εύχομαι να καταλήξουμε σε όσο το δυνατόν κοινές επιλογές.»

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού επανέλαβε και την πρόταση για την υποστήριξη υποψηφίων κοινής αποδοχής για τους κατεχόμενους δήμους και κοινότητες, στις επερχόμενες εκλογές.