Τηλεόραση Ραδιόφωνο
θανασης νικολαου

Με διαδικαστικά ζητήματα συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η τρίτη θανατική ανάκριση για τον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, με το δικαστήριο να ορίζει  ημερομηνίες που θα κλητευθούν οι μάρτυρες να καταθέσουν.

Αρχικά ορίστηκε η νέα δικηγόρος από την πλευρά της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, Λητώ Καριόλου, η οποία θα υπερασπίζεται την οικογένεια μαζί με την Αθηνά Δήμα, μετά την αποχώρηση του Λουκή Λουκαϊδη για λόγους υγείας.

Στη συνέχεια οι δικηγόροι της οικογένειας  ζήτησαν να κατατεθούν όλα τα πορίσματα, χωρίς να χρειαστεί να κληθούν μάρτυρες,  κάτι με  το οποίο  διαφώνησε η πλευρά της Εισαγγελίας.

Ανάμεσα στα άτομα που θα καλέσει η Εισαγγελία, βρίσκεται και αυτό του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, κάτι που σε συνδυασμό με την μη κλήτευση του  Σάββα Μάτσα, ο οποίος ήταν ένας εκ των ποινικών ανακριτών του τελευταίου πορίσματος που ανέφερε πως πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοχειρία, προκάλεσε την έντονη αντίδραση  της  οικογένειας Νικολάου και των δικηγόρων της.

Σάββας Μάτσας

Είμαι προϊστάμενος του νομικού τμήματος και δεν θέλουν να με καλέσουν. Τα υπόλοιπα ο νόων νοείτο

Κατόπιν τούτου οι δικηγόροι της οικογένειας αποφάσισαν όπως καλέσουν οι ίδιοι τον κ. Μάτσα να καταθέσει.

Η δικαστής προχώρησε σε άμεσο προγραμματισμό για κλήτευση μαρτύρων, με έναρξη της διαδικασίας στις 4 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος εθνοφρουρός εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005.  Τότε η υπόθεση είχε καταχωρηθεί αυθημερόν ως αυτοχειρία ενώ στην συνέχεια και μετά από πολύχρονους αγώνες της οικογένειας του, αποδείχθηκε ότι ο άτυχος Θανάσης  είχε δολοφονηθεί.