Τηλεόραση Ραδιόφωνο
sharkey

Την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς τα κατεχόμενα ζήτησε ο Βρετανός Λόρδος Sharkey, "αναπληρωτής πρόεδρος" της "ομάδας φιλίας με την 'τδβκ'" στο βρετανικό κοινοβούλιο, και υποστήριξε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, «στο όραμά του για λύση δύο κρατών».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τις δηλώσεις του Βρετανού Λόρδου προβάλλει η τ/κ ιστοσελίδα "Κίπρις Ποστασί" συνδέοντάς τες με την προ ημερών επίσκεψη στο Λονδίνο του κ. Τατάρ και τις επαφές που είχε εκεί με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Σε ομιλία στη Βουλή των Λόρδων, ο Λόρδος Sharkey αναφέρθηκε «σε άδικες απομονώσεις που επιβάλλονται στον τουρκοκυπριακό 'λαό'», κατά την έκφρασή του.

Κάλεσε επίσης τη βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει την τουριστική ροή επιτρέποντας απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα «και εξαλείφοντας την ανάγκη να αποβιβαστούν οι επιβάτες με όλες τις αποσκευές τους για να περάσουν από έναν επιπλέον έλεγχο ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Λόρδος Sharkey υποστήριξε ότι όλες οι προσπάθειες για μια διζωνική, διακοινοτική ομοσπονδία που διήρκεσαν για περισσότερα από 50 χρόνια απέτυχαν. «Οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν να προτείνουν παραλλαγές αυτού του μοντέλου. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι απορρίπτουν τώρα εντελώς αυτό το μοντέλο και αντ' αυτού αποδέχονται την de facto κατάσταση για περισσότερα από 50 χρόνια και προτείνουν μια λύση δύο κρατών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ