Τηλεόραση Ραδιόφωνο
pyrkagia

Διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Εγκαυμάτων νοσηλεύεται ασθενής του Νοσοκομείου Αθαλάσσας ηλικίας 47 ετών μετά από πυρκαγιά που φαίνεται να έχει προκαλέσει ο ίδιος. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 5 χθες το απόγευμα σε θάλαμο και άμεσα μέλη της Δύναμης, έσπευσαν στο σημείο όπου περιόρισαν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά χρειάστηκε να μεταφερθούν στις Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών τρεις νοσηλευτές που μπήκαν στο θάλαμο να απελευθερώσουν τον ασθενή και άλλος ένας ασθενής ηλικίας 66 ετών που εισέπνευσε καπνό. Και οι τέσσερις έχουν πάρει εξιτήριο.

Διοικητική έρευνα έχει ξεκινήσει για τα αίτια της πυρκαγιάς

Διοικητική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας για την πυρκαγιά που τέθηκε την Πέμπτη το απόγευμα σε θάλαμο ενώ ένας από τους ασθενείς, ο οποίος φέρεται να έβαλε την φωτιά στο δωμάτιο του, νοσηλεύεται με εγκαύματα και σε μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με την κατάσταση του να είναι σοβαρή αλλά σταθερή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

Ο δεύτερος ασθενής ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού έχει τύχει των πρώτων βοηθειών και απολύθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι έσπασαν την μπαλκονόπορτα για να απεγκλωβίσουν τον ασθενή από το δωμάτιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, οι ασθενείς του συγκεκριμένου θαλάμου οι οποίοι είναι γύρω στους 25 φιλοξενήθηκαν στον θάλαμο που διαχειρίζονταν τα περιστατικά COVID – που δεν υπάρχουν σήμερα – και κάποιοι άλλοι στους υπόλοιπους άλλους θαλάμους.

«Η προσπάθεια μας είναι να γίνουν όσο το δυνατό σύντομα οι εργασίες αποκατάστασης του δωματίου και του θαλάμου ούτως ώστε να πάνε πίσω οι ασθενείς», είπε.

Σε ερώτηση ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι «απ ΄ότι φαίνεται από την προκαταρκτική έρευνα είναι ο ίδιος ο ασθενής που έθεσε την φωτιά».

Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε, διατάχθηκε από την κεντρική διοίκηση έρευνα για να διαφανούν τα αίτια της φωτιάς και να εξακριβωθούν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το περιστατικό.

«Ο θάλαμος στον οποίο νοσηλευόταν ο ασθενής είναι θάλαμος αποκατάστασης δηλαδή νοσηλεύονται άτομα που είναι στο τελικό στάδιο για να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Τα άτομα αυτά βγαίνουν έξω στην αυλή και για κάποιες ώρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σπίρτα και αναπτήρα για το άναμμα του τσιγάρου», είπε.

«Είναι μια διαδικασία η οποία μας απασχολεί, είναι ένα ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει και με τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα το δούμε και εκεί όπου μπορούμε να κάνουμε περισσότερες βελτιώσεις θα το πράξουμε», συμπλήρωσε.

pyrkagia
pyrkagia
pyrkagia