Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, η Επιτροπή Νομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Αστυνομία, τη Νομική Υπηρεσία και την Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών, έθεσαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα σε σχέση με αδυναμίες αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή ήταν η διαπίστωση της αναγκαιότητας για τον εκσυγχρονισμό των διωκτικών αρχών, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε συστήματα.

«Υπήρξαν πολύ συγκεκριμένες εισηγήσεις και από τη δική μας πλευρά, αλλά και από πλευράς των βουλευτών και του προέδρου της Επιτροπής και πιστεύω ότι είναι θετικό ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, όταν ολοκληρωθούν και κάποιες μελέτες, που βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε η Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης, είπε ότι έγινε μία πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων, με τους θεσμούς, που είναι επιφορτισμένοι με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

«Έφτασε η ώρα να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο το σύστημα, έναντι του οργανωμένου εγκλήματος.. Πλέον το οργανωμένο έγκλημα έχει εμφιλοχωρήσει και στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ, ως επιφορτισμένοι από το νόμο και το Σύνταγμα, Επιτροπή Νομικών, για να παράξουμε ό,τι το καλύτερο», ανέφερε ο κ. Τορναρίτης.

Τόσο η υπουργός Δικαιοσύνης όσο και ο Πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Τορναρίτης, δεν θέλησαν να αποκαλύψουν συγκεκριμένα στοιχεία και επιφυλάχθηκαν να ανακοινώσουν τις όποιες αποφάσεις ληφθούν , σε επόμενη συνεδρία.