Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δαωδ

«Μου φαίνεται εντελώς απίθανο να μπορέσει να πραγματοποιηθεί», ανέφερε η πρώην Ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους για την προσπάθεια 1000 σκαφών που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα επιχειρήσουν τις επόμενες μέρες να σπάσουν τον Ισραηλινό αποκλεισμό της της Γάζας και να διαταράξουν το θαλάσσιο εμπόριο προς το Ισραήλ.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μερα Μεσημέρι» η κ. Θεοχάρους επεσήμανε ότι θεωρεί απίθανο να μπορέσουν τα πλοία να ανεφοδιαστούν στο λιμάνι της Πάφου, όπως φέρεται να έχουν προγραμματίσει οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με την ίδια, το πιο πιθανό είναι ότι θα προσεγγίσουν λιμάνια στα Κατεχόμενα, ίσως στην Κερύνεια ή στην Αμμόχωστο εάν τελικά το επιχειρήσουν και εάν τελικά βρεθούν 1000 σκάφη για να ξεκινήσουν.

Σημείωσε ωστόσο, ότι είναι εξίσου δύσκολο και απίθανο να μπορέσουν τα λιμάνια στα Κατεχόμενα να δεχτούν 1000 σκάφη.

 Παιχνίδια…πίσω από τις εξαγγελίες

Όπως δήλωσε η κ. Θεοχάρους, «εάν ξεκινήσουν σίγουρα θα έχουν πράκτορες της Μοσάντ πάνω όπως είχε συμβεί και με τη δικιά μας περίπτωση με το Dignity που ήμασταν το πρώτο πλοίο που επιχείρησε να σπάσει το εμπάργκο στη Γάζα».

Υπενθύμισε ότι τότε, το 2008, 29 Δεκεμβρίου, ισραηλινό περιπολικό δεν δίστασε να χτυπήσει ένα μικρό καράβι που ήταν έμφορτο φαρμακευτικού υλικού, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, σε απόσταση 70-80 ναυτικών μιλίων ανοικτά των ακτών της Γάζας, την οποία το Ισραήλ έχει κηρύξει «κλειστή στρατιωτική ζώνη.

Υποστήριξε ότι και τώρα, ούτε οι Ισραηλινοί ούτε οι Αμερικανοί δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν εάν αισθανθούν ότι κάτι «δεν πηγαίνει καλά με αυτή την ιστορία».

Σημείωσε δε, πως καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε γι’ αυτό το ζήτημα.

«Είναι πληροφορίες που διαρρέουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Νοσοκομείο για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες από την οργάνωση «Εθελοντές-Γιατροί Κύπρος»

Την πρόθεση της οργάνωσης «Εθελοντές-Γιατροί Κύπρος» να εγκαταστήσουν ένα κινητό νοσοκομείο ή σε αντίσκηνα στο Σινά έθεσε η κ. Θεοχάρους η οποία εξέφρασε τη σιγουριά της ότι αργά η γρήγορα η περιοχή θα πλημμυρίσει από Παλαιστίνιους πρόσφυγες.