Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χριστοδουλιδης επαφες οαυ 29/06

Ψευδή και κακόβουλα μηνύματα αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιώντας το όνομα GHS/ΓεΣΥ/GESY και το επίσημο λογότυπο του ΓεΣΥ, τα οποία παραπλανητικά ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι πρέπει να ακολουθήσει σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) για επικαιροποίηση του αρχείου/φακέλου υγείας του, ενημερώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) καλώντας το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΥ, σε περίπτωση που ο παραλήπτης επιλέξει τον σύνδεσμο, καλείται να εισαγάγει προσωπικά του δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, πόλη, αριθμό τηλεφώνου και στη συνέχεια καλείται να πληρώσει συγκεκριμένο τέλος, επιλέγοντας μέθοδο πληρωμής και στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας.

Ο ΟΑΥ υπογραμμίζει ότι πρόκειται για απάτη και δεν έχει καμία σχέση με το ΓεΣΥ και τον ΟΑΥ. «Οι δικαιούχοι του Συστήματος καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ακολουθούν σχετικούς ηλεκτρονικούς συνδέσμους ή/και να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πληρωμή, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποκλοπής των στοιχείων τους. Περαιτέρω, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι «δεν ζητά ποτέ στοιχεία ή πληρωμές μέσω γραπτών μηνυμάτων» και «καλεί το κοινό να αγνοεί τέτοιου είδους μηνύματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ