Τηλεόραση Ραδιόφωνο
hl-34812262733

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, η Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επαγγελματιών Επιχειρηματιών (BPW Cyprus) διοργάνωσε το 6ο Μεσογειακό Συμπόσιο με θέμα «Women Protagonists in a Game-Changing Economy», την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Η εκλεκτή ομάδα ομιλητριών και ομιλητών από την Κύπρο και το εξωτερικό κατάφερε για άλλη μια χρονιά να καθηλώσει το κοινό και να θέσει και πάλι ψηλά τον πήχη.

Το Συμπόσιο χωρίστηκε σε δύο μέρη, με το πρώτο να λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου όπου και έκανε την εναρκτήρια ομιλία η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. Την σκυτάλη παρέλαβαν στη συνέχεια δύο inspirational ομιλητές που με την πείρα και τις γνώσεις τους έδωσαν το δικό τους στίγμα. Η πρώτη ήταν η Αμερικανίδα Larisa Miller, CEO της Phoenix Global LLC, καταξιωμένη επιχειρηματίας και ακτιβίστρια σε θέματα γυναικών και προσφύγων. Ακολούθως ο κύπριος νεαρός επιχειρηματίας Μιχάλης Τυρίμος, Founder & CEO της Capacitor Partners, που μίλησε για τον πολύ σημαντικό ρόλο τον οποίο επιτελούν οι γυναίκες στον τομέα της τεχνολογίας, όπως επίσης και για το πώς θα πρέπει όλοι μαζί να κινούμαστε προς ένα κοινό στόχο.

hl-34812262734

Την βραδιά έκλεισε η διδυμοποίηση του BPW Κερύνειας με το ιταλικό club της BPW Ravina Pugla.

H δεύτερη μέρα ξεκίνησε με την ομιλία της προέδρου της BPW Cyprus κυρίας Τάσιας Γιανναρά Γιαλλουρίδου, όπου δήλωσε πως «Ως πρωταγωνίστριες γυναίκες στην εξελισσόμενη οικονομία, αναγνωρίζουμε ότι τα κέντρα αποφάσεων που ακμάζουν απαιτούν μια αρμονική συνεργασία. Σε περιόδους πολέμου και προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, οι γυναίκες πρέπει να βγουν στη σκηνή, απορρίπτοντας τις σκιές των υποστηρικτικών ρόλων.  Είναι η στιγμή για τις γυναίκες να αναλάβουν καίριες θέσεις στην πολιτική και την οικονομία. Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ ανδρών και γυναικών τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικογενειακό χώρο, χωρίς να θυσιάζεται η μητρότητα ή η θηλυκότητα, είναι επίσης ουσιώδες.»

hl-34812262736

Το Συμπόσιο επίσης τίμησε με την παρουσία του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, ο Υπουργός Μεταφορών και Έργων Αλέξης Βαφειάδης, η Υφυποθργόε παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική και η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Τζόσι Χριστοδούλου. 

Γυναίκες από Αμερική, Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Λίβανο, Γαλλία, Ισραήλ, Ελλάδα, Μολδαβία, Εσθονία, Μάλτα, Saint Kitts and Nevis, Ιταλία και Κύπρο αντάλλαξαν απόψεις. To Συμπόσιο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα σε γυναίκες με διαφορετικές εμπειρίες και επαγγελματικό υπόβαθρο. Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών, ενδυνάμωση των νέων γυναικών επιχειρηματιών και ενημέρωση για στρατηγικές που μπορούν να αναπτύξουν με επιτυχία στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

hl-34812262741

Το συνέδριο διενεργήθηκε με την στήριξη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και Υφυπουργείου Τουρισμού.  Η πρόεδρος επίσης απηύθυνε και ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους χορηγούς, χωρίς τη γενναιοδωρία των οποίων η διοργάνωση του Συμποσίου δεν θα ήταν εφικτή: Partners Connected Communications, Τράπεζα Κύπρου, Porsche, EnergyIntel Services ltd, Bean Bar,The 1 to 1 Diet, ExxonMobil/Esso, Pafilia Property Developers, Aeon Payment Technologies, Nextius Capital,, Kapodistrias Automotive Parts και Kapnos Airport Shuttle, VML.