Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Κύπρος και Ελλάδα  προχωρούν μαζί και στην ψηφιακή μετάβαση.

Ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτική Φίλιππος Χατζηζαχαρία υποδέχθηκε στην Κύπρο, τον Έλληνα ομόλογο του, Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, πραγματοποιώντας ευρεία σύσκεψη στην παρουσία μεταξύ άλλων της Υφυπουργού  παρά τω Προέδρω  Ειρήνης Πικής.

« Οι σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας όσον αφορά την συνεργασία των δικών μας θεμάτων θα είναι πολύ στενή, με απώτερο σκοπό και στόχο να βοηθηθούν οι πολίτες  και να βοηθηθούν  και η μικρομεσαίες επιχειρήσεις Κύπρου και Ελλάδας», επισήμανε ο κ. Χατζηζαχαρία.

«Μέσω των υπουργείων βγάζουμε την φωτεινή πλευρά των χωρών μας  εκεί που πραγματικά πράματα μπορούν να γίνουν  να δούμε λοιπόν πως μπορούν να γίνουν αλλά και να πάρουμε καλές πρακτικές, η τεχνολογία είναι εδώ η ψηφιοποίηση περπατά προχωρά γρήγορα  και μαζί Ελλάδα και Κύπρος μπορούμε να περπατήσουμε αυτό το δρόμο», σημείωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της  Ελληνικής Κυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Την συνάντηση απασχόλησαν  μεταξύ άλλων, οι βέλτιστες πρακτικές που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της κρατικής μηχανής, οι ψηφιακές δεξιότητες, η  αξιοποίηση της τεχνολογίας από επιχειρήσεις και συνδεσιμότητα.

«Έχουμε μιλήσει και έχουμε καταγράψει  για το 112  το οποίο θα πρέπει  να το δούμε από κοινού κάτι το οποίο η Ελλάδα το έχει προχωρήσει και θα πάρουμε πληροφορίες από κοντά τους, για την τεχνητή νοημοσύνη μας έχει γίνει και μια παρουσίαση  όσον αφορά την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο gov.gr  », επισήμανε ο κ. Χατζηζαχαρία.

«Να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε την τεχνολογία σύμμαχο  μέσω της τεχνητής νοημοσύνης  η οποία ανησυχεί αλλά μπορεί να δώσει πραγματικά λύσεις  μέσω της πάταξης της γραφειοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργίου.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στην Κύπρο ο Έλληνας Υπουργός, μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1  και πιο συγκεκριμένα σε ποιους τομείς Κύπρος και Ελλάδα μπορούν να συνεργαστούν σε θέματα τεχνολογίας, για την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, τη ψηφιακή μετάβαση αλλά και  για  θέματα  κυβερνοασφάλειας.

Η συνέντευξη θα προβληθεί αύριο στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι»