Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι καταγράφηκαν σε όλη την Κύπρο χθες βράδυ. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υποστατικά πλημμύρισαν, ενώ κινδύνευσαν και οδηγοί, με την πυροσβεστική υπηρεσία να ανταποκρίνεται σε περισσότερες από 20 κλήσεις.

Τα περισσότερα προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα καταγράφηκαν στη Λεμεσό με την Πυροσβεστική να ανταποκρίνεται σε οκτώ κλήσεις που αφορούσαν πτώσεις και μετακινήσεις δένδρων, άντληση νερού από υπόγεια αλλά και διάσωση επιβαινόντων σε αυτοκίνητο που εγκλωβίστηκε κάτω από αερογέφυρα.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κεττή Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, «στο όχημα βρίσκονταν τρεις επιβαίνοντες με το ένα άτομο να μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο και τα άλλα δυο μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο».

Αναλυτικά τα περιστατικά που ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική ανά επαρχία:

Λεμεσός:
- 3 Πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων
- 4  αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών
- 1 διάσωση από ακινητοποιημένο όχημα κάτω από γέφυρα

Αμμόχωστος:
- 5 πτώσεις και μετακινήσεις δένδρων

Πάφος:
- 2 πτώσεις και μετακινήσεις δένδρων
- 1 καθάρισμα οχετού ομβρίων υδάτων
- 1 καθάρισμα αντικειμένων στο δρόμο

Λάρνακα:
- 2 πτώσεις και μετακινήσεις δένδρων
- 1 καθάρισμα αντικειμένων στο δρόμο

Νωρίς το απόγευμα σήμερα έπεσαν και τα πρώτα χιόνια που όμως δεν ήταν παρά μικρές νιφάδες.

Απόψε τα φαινόμενα κακοκαιρίας δείχνουν να υποχωρούν ενώ τις επόμενες μέρες θα υπάρξει και άνοδος της θερμοκρασίας. Όπως έχει αναφερθεί από τον Ιάσωνα Χριστοδούλου, Λειτουργό Μετεωρολογίας, «απόψε πλέον τα φαινόμενα εξασθενούν. Δεν περιμένουμε κάποιες βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η  θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς, στο εσωτερικό , γύρω στου 13 με 14 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός».