Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργε

Για το πώς αντιμετωπίζει την άνοια από την οποία πάσχει η μητέρα της, αλλά και για την απώλεια του πατέρα της έκανε λόγο η Ελένη Ράντου, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μπαμπά-δες».

Η γνωστή ηθοποιός, μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει στον Τάσο Ιορδανίδη πως αναζήτησε βοήθεια από ψυχίατρο για να διαχειριστεί την δύσκολη κατάσταση της μητέρας της.

«Αν οφείλεται η “κατάθλιψη” μας σε μια απώλεια, δεν είναι κατάθλιψη. Είναι πόνος. Μην το μπερδεύουμε. Επειδή τώρα χάνω σιγά – σιγά και τη μαμά μου, πήγα σε έναν ψυχίατρο για βοήθεια γιατί ένιωθα να τρελαίνομαι. Ο οποίος ψυχίατρος με λύτρωσε γιατί μου είπε: “Δεν έχετε κατάθλιψη και δεν θέλετε φάρμακα. Πονάτε. Απλώς φοβάστε πόσο πολύ πονάτε. Αφήστε τον εαυτό σας να πονέσει. Θα πονέσετε, ό,τι κι αν κάνετε», είπε η Ελένη Ράντου αρχικά.

Στην συνέχεια δήλωσε πως δυσκολεύτηκε με την ευθύνη των αποφάσεων που έπρεπε να πάρει για την μητέρα της. «Επειδή είναι με άνοια και δεν μπορεί να παίρνει εκείνη τις αποφάσεις, αισθανόμουν ότι έχω μια ευθύνη περισσότερη για τις αποφάσεις μου και για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε την ασθένειά της. Από ιατρικά μέχρι πρακτικά θέματα. Ένιωσα κάπου ότι θόλωσε η κρίση μου, μήπως κάτι δεν κάνω σωστά και μήπως “τη στείλω” μια ώρα αρχύτερα αν δεν πάρω τη σωστή απόφαση», δήλωσε η ίδια.

«Τη μετέφερα σε μονάδα φροντίδας επειδή, την είχα μεν έξι χρόνια στο σπίτι, αλλά πια η κατάσταση σοβάρεψε τόσο που ένιωθα ότι έπρεπε να συμβεί αυτό. Από την άλλη, όμως, υπήρχαν οι ενοχές που δεν ήθελα καθόλου να την αποχωριστώ. Εκεί πέρα άρχισα να αμφισβητώ την διαύγεια του μυαλού μου γιατί δεν μπορούσα πουθενά να νιώσω ότι κάνω αυτό που πρέπει», είπε στην συνέχεια.

Πηγή: in.gr