Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρητ

Σε συναγερμό τέθηκε χθες βράδυ η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε 57 περιστατικά και συγκεκριμένα σε  3 πυρκαγιές, 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και 20 περιστατικά που είχαν να κάνουν με τις έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους.

Όπως ανέφερε, οι Πυροσβεστικοί σταθμοί Λεμεσού ανταποκρίθηκαν σε 8 κλήσεις που αφορούσαν 3 πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, 4 αντλήσεις από υπόγεια σπιτιών και μία διάσωση ζωής από ακινητοποιημένο όχημα, κάτω από γέφυρα.

Συγκεκριμένα, στις 20:18 το βράδυ του Σαββάτου λήφθηκε κλήση για άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο χώρο στάθμευσης σε οικία στην οδό Παρθενώνος στην Λεμεσό. Από το νερό υπέστη ζημιές ένα όχημα. Επίσης από το νερό προκλήθηκαν ζημιές και στο περιεχόμενο οικίας, η οποία βρισκόταν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Οι πυροσβεστικοί σταθμοί Λάρνακας ανταποκρίθηκαν σε 3 κλήσεις, εκ των οποίων οι 2 αφορούσαν σε πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων και η μία σε καθάρισμα αντικειμένων στο δρόμο.

Οι πυροσβεστικοί σταθμοί Αμμοχώστου ανταποκρίθηκαν σε 5 κλήσεις, που όλες αφορούσαν σε πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, ενώ οι πυροσβεστικοί σταθμοί Πάφου ανταποκρίθηκαν σε 4 κλήσεις, εκ των οποίων οι 2 αφορούσαν σε πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων, η μία σε καθάρισμα οχετού ομβρίων υδάτων και η μία σε καθάρισα αντικειμένων στο δρόμο.