Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Οι οικογένειες Ισραηλινών ομήρων και χιλιάδες υποστηρικτές έκαναν σήμερα πορεία προς την Ιερουσαλήμ, εντείνοντας τις πιέσεις προς την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους, σχεδόν έξι εβδομάδες μετά την απαγωγή τους από μαχητές της Χαμάς και τη μεταφορά τους στη Γάζα.

Η πορεία ξεκίνησε από το Τελ Αβίβ πριν από τρεις ημέρες. Η αστυνομία απέκλεισε τμήματα του βασικού αυτοκινητοδρόμου καθώς οι διαδηλωτές άρχισαν να ανηφορίζουν στους λόφους που οδηγούν στην Ιερουσαλήμ.

Κρατάνε φωτογραφίες των αγαπημένων τους καθώς και ισραηλινές σημαίες ενώ φωνάζουν συνθήματα: «Δεν θα εγκαταλείψουμε, απαιτούμε την απελευθέρωση των ομήρων».

Οι μαχητές της Χαμάς συνέλαβαν περίπου 240 ανθρώπους ως ομήρους την 7η Οκτωβρίου. Οι όμηροι -από μωρά έως ηλικιωμένοι- εκτιμάται ότι κρατούνται σε σήραγγες κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ακούστε την κραυγή μας. Φέρτε τους πίσω τώρα», δήλωσε ο Γιουβάλ Χαράν, που περπατούσε με ένα πλακάτ στο οποίο φαίνονται επτά μέλη της οικογένειάς του, που απήχθησαν, συμπεριλαμβανομένης της τρίχρονης ανιψιάς του.

«Πώς μπορεί να ορίσεις μια τιμή για ένα τρίχρονο κορίτσι; Τους χρειαζόμαστε πίσω τώρα, με κάθε τίμημα».

Οι οικογένειες και οι υποστηρικτές τους λένε ότι θα ολοκληρώσουν την πορεία των περίπου 60 χιλιομέτρων αύριο, Σάββατο, μπροστά από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών