Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχές καταιγίδες

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες και σφοδρούς ανέμους εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για αύριο Σάββατο.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου (18/11) μέχρι τις 06:00 το πρωί της Κυριακής (19/11).  

Σύμφωνα με την προειδοποίηση μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, αρχικά τα δυτικά και τα βόρεια αλλά σύντομα και άλλες περιοχές. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Επίσης, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί και τοπικά σφοδροί, αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί και σταδιακά δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, αναμένεται να επηρεάσουν γενικά το νησί.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα που οργανώνεται την Παρασκευή στα Βαλκάνια, κινείται νοτιοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.

Απόψε, o καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, αλλά το απόγευμα θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Από αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και αργά το απόγευμα και το βράδυ ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και μέχρι το βράδυ ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις καταιγίδες πιθανό να πέσει και χαλάζι. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί και σταδιακά δυτικοί ως βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Σε προσήνεμες, κυρίως παράλιες περιοχές, οι άνεμοι αναμένονται τοπικά σφοδροί μέχρι θυελλώδης, 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και μετά το μεσημέρι ενδέχεται τοπικά να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Στην περιοχή οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και αρχικά τοπικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο για να παραμείνει κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.