Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αντωνης παπαδοπουλος μεταθανατια τιμη

Τον φλογερό αγωνιστή, κορυφαίο αθλητή και εκπαιδευτικό Αντώνη Παπαδόπουλο τίμησαν μεταθανάτια η Ανόρθωση Αμμοχώστου και η Ένωση Φίλων ΑΕΚ Αθηνών. Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του Λόλας Παπαδοπούλου.

«Ο Αντώνης Παπαδόπουλος δεν ήταν ένας Άνθρωπος. Ήταν ένας Άγγελος που κατέβηκε στη γη για να μας δείξει το σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε»
Με αυτά συγκινητικά και λιτά λόγια, η σύζυγος του Αντώνη Παπαδόπουλου, Λόλα, μας εξηγεί ποιος ήταν ο Αντώνης Παπαδόπουλος, κατά την διάρκεια της σημερινής εκδήλωση εις μνήμης της  τεράστιας μορφή του αθλητισμού και του Έθνους, που διοργανώθηκε, από την Ανόρθωσις Αμμοχώστου και την Ένωση Φίλων ΑΕΚ στο γήπεδο που από το 1986 φέρει το όνομα του.

Γιώργος Μελετίου-Δημοσιογράφος

«Κορυφαίος Αθλητής, ποδοσφαιριστής  και γυμναστής, φλογερός και επίλεκτος γυμναστής  ιδανικό πρότυπο ανθρώπου  και εκπαιδευτικού  παιδαγωγού ένα πεφωτισμένος και εύτολμος Έλληνας».

Δημήτρης Παπαδάκης-Ευρωβουλευτής

«Αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους του Αμμοχωστιανούς και όλους τους αθλούμενους υπήρξε αθλητής της Ανόρθωσης και τη ΑΕΚ Αθηνών».

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος  προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ως προπονητής και ποδοσφαιριστής στην Ανόρθωση Αμμοχώστου, ενώ υπήρξε πρωτεργάτης στην δημιουργία τμήματος αθλητισμού στην ομάδα της ΑΕΚ Αθηνών και σημαιοφόρος της σε κάθε αθλητική της δραστηριότητα.

Ανδρέας Μιχαηλίδης-Πρόεδρος ΚΟΑ

«Συνδυάζει Ανόρθωση και ΕΟΚΑ μείγμα εκρηκτικό για τους βρετανούς […] μέχρι να θυσιαστεί ο Γρηγόρης και να γενείς ο ήλιος που φωτίζει γενιές και γενιές Ελλήνων ο Αντώνης ήταν εκεί στα βουνά του Μαχαιρά».

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος έφυγε από την ζωή το 1981 αφήνοντας πίσω του ένα λαμπρό και πολύπλευρο έργο  αποτελώντας πρότυπο για κάθε νέο Έλληνα της Κύπρου.

Ανδρέας Σάντης-Πρόεδρος Ανόρθωσης Αμμοχώστου

«Από την Ανόρθωση του αποδόθηκε η μέγιστη των τιμών με την προσωρινή έδρα της ομάδας μας στην προσφυγιά να φέρει το όνομα του».

Νίκος Δευτεραίος-Εκ μέρους Ένωσης Φίλων ΑΕΚ Αθηνών

«Η Κύπρος είναι πάντα μέσα στην καρδία μας αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού εκδηλώσεις σαν αυτές χαλυβδώνουν την σχέση μεταξύ των δυο σωματείων».

Στην εκδήλωση πέραν από τον Αντώνη Παπαδόπουλο τιμήθηκε μεταθανάτια και  ο Δημήτρης Ζάγκυλος ο οποίος φόρεσε τη φανέλα και των δυο ομάδων.