Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Λιοντάρι κυκλοφορούσε αμέριμνο στους δρόμους της Ιταλίας θέτοντας σε κινητοποίηση τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Ιταλίας.

Εν τέλει, ιταλοί κτηνίατροι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να κοιμήσουν, χρησιμοποιώντας δόση αναισθητικού, το λιοντάρι που, το απόγευμα του Σαββάτου 11/11 απομακρύνθηκε από τσίρκο του Λαντίσπολι, τριάντα χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη.

Για περίπου πέντε ώρες, το λιοντάρι παρέμεινε ελεύθερο, σε θαμνώδη περιοχή αλλά και σε δρόμους του Λαντίσπολι.

Ο Αλεσάντρο Γκράντο, ο δήμαρχος της Λαντίσπολι, μιας πόλης περίπου 40.000 κατοίκων, ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα για την ακεραιότητά τους. Στην επιχείρηση εντοπισμού του λιονταριού, συμμετείχαν καραμπινιέροι, αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Ο δήμαρχος της παραθαλάσσιας αυτής κωμόπολης σημείωσε ότι δεν είχε δώσει άδεια για την παρουσία ενός τσίρκου με λιοντάρια στην πόλη, αλλά δεν ήταν στις αρμοδιότητές του και να την απαγορεύσει.

Φιλοζωϊκές οργανώσεις έχουν βγάλει ήδη ανακοινώσεις για την προστασία του λιονταριού αλλά και για την απαγόρευση της χρήσης των αγριων ζώων ως εκθέματα στα τσίρκο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ