Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τμημα δασων

Έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρέλαβε σήμερα το Τμήμα Δασών, τα οποία αποτελούν δωρέα της εταιρείας Exness Global Limited και του Ινστιτούτου Κύπρου, στα Κεντρικά Γραφεία της Δασικής Περιφέρειας Λευκωσίας, Λάρνακας Αμμοχώστου (Αθαλάσσα). Η δωρεά της Exness Global έγινε στα πλαίσια σύναψης μνημονίου μεταξύ της εταιρείας και του Ινστιτούτου Κύπρου προς όφελος του Τμήματος Δασών για τις ανάγκες προστασίας των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος και γενικότερα από τις δασικές πυρκαγιές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής Τμήματος Δασών, εκπρόσωποι της εταιρίας Exness Global Limited και εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Κύπρου.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Διευθυντής Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, αφού ευχαρίστησε την εταιρία Exness Global Limited και το Ινστιτούτο Κύπρου, εξήρε τη σημασία της σύμπραξης Τμήματος Δασών, χορηγών και ερευνητικών κέντρων για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Δασών σε σύγχρονες τεχνολογίες. Τα οφέλη από αυτές τις συμπράξεις είναι πολλά. Εξασφάλιση χρηματοδότησης σε κυπριακά ερευνητικά κέντρα για εφαρμοσμένα προϊόντα, αλλά και εξασφάλιση συνεχούς στήριξης αυτών των προϊόντων.

Ανάφερε επίσης ότι η χρήση τεχνολογίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη διαχείριση δασικών πυρκαγιών θα αποτελέσει ένα επιπρόσθετο μέτρο τόσο στην πρόληψη των πυρκαγιών για σκοπούς διεξαγωγής εναέριων περιπολιών για τον εντοπισμό πυρκαγιών ή και εμπρηστών, όσο και στην κατάσβεση τους πρώτιστα με μεταφορά εικόνες της πυρκαγιάς στα αρχικά στάδια αλλά και με τον εντοπισμό ενεργών εστιών φωτιάς καθώς και με τη χαρτογράφηση της περιοχής.

Στο χαιρετισμό της η εκπρόσωπος της εταιρίας Exness Global Limited κ. Μαρία Χριστοφίδη, ανάφερε ότι η δωρεά αυτή αποτελεί συνέχεια άλλων και ότι θα συμβάλει τόσο στην πρόληψη όσο και στην κατάσβεση πυρκαγιών μέσω της χρήσης υπερσύγχρονων μεθόδων. Ανάφερε επίσης ότι η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Κύπρου είναι προσαρμοσμένη στα κυπριακά εδάφη και θα ωφελήσει την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτός από τη δωρεά εξοπλισμού, η Exness θα καλύψει το κόστος για 3 πιλότους για τη λειτουργία των drones για μια περίοδο 2 ετών.

Στον χαιρετισμό του ο καθηγητής. Jean Sciare του Ινστιτούτου Κύπρου αφού ευχαρίστησε το Τμήμα Δασών και την εταιρία Exness Global Limited ανάφερε ότι το Ινστιτούτο Κύπρου χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη και την ετοιμασία των νέων υπερσύγχρονων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ότι αυτά θα συμβάλουν το μέγιστο τόσο σε θέματα πρόληψης όσο και για θέματα κατάσβεσης πυρκαγιών.

 

τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων
τμημα δασων